Istraživanja

Upoređujemo cene nekretnina u gradovima Španije, Nemačke i Francuske

05. Jun 2022 2.040

Predstavljamo vam tabele cena nekretnina u većim gradovima u Nemačkoj, Španiji i Francuskoj

Ova statistika pokazuje gradove u Nemačkoj sa najvišim cenama stanova u poređenju sa 2016. i 2021. Prikazani su gradovi sa najvišim cenama stanova u 4. kvartalu 2021. Kao uporedna vrednost služile su brojke za 2016. godinu. Kondominijum u Minhenu je na kraju 2021. koštao u proseku oko 11.006 evra po kvadratu stambenog prostora, na osnovu oglašenih traženih cena. Pet godina ranije i dalje je trebalo uložiti oko 6.799 evra po kvadratu pri kupovini kondominijuma u ​​glavnom gradu Bavarske.Sve informacije se odnose na stanove iz poslednjih deset godina izgradnje veličine od 60 do 80 kvadrata i kvalitetnije opremljene. Analiza je zasnovana na preko 2 miliona oglasa (preko 100 izvora oglasa).

poredjenje cena stanova

 

 

Ova statistika predstavlja raspon cena kvadratnog metra za kupovinu nekretnina u Francuskoj u februaru 2022. godine, prema vrsti smeštaja i u evrima. Tada je prosečna cena kvadratnog metra u Francuskoj za kupovinu stana iznosila 3.680 evra, u poređenju sa 2.050 evra za kupovinu kuće.

           GRAD

                PROSEČNA CENA PO M2  STANA

          PROSEČNA CENA PO M2  KUĆE

      PR. CENA IZNAJMLJIVANJA  STANA PO M2

        PR. CENA IZNAJMLJIVANJA  KUĆE PO M2

                                                                                                         

poredjenje cena nekretnina

 

Prosečna cena novih stanova u Španiji  2021. godinu završila je sa povećanjem od 3%, kako je objavila konsultantska kuća Sosijedad de Tasasion. Godinu dana ranije, sa najgorem pandemijom, cene su se bile stabilizovale: tada je zabeležen rast od 0,9%. Ali sa poboljšanjem epidemiološke situacije, štednjom koja nije potrošena i i istorijski niskim kamatnim stopama, tržište je ponovo ubrzalo svoj tempo. Kvadratni metar je u Španiji dostigao prosečnu cenu od 2.551 evro.

              GRAD     PROSEČNA CENA GODIŠNJA VARIJACIJA VARIJACIJA OD MAKSIMUMA VARIJACIJA OD MINIMUMA

 poredjenje cena              

foto:meilleursagents.com/elpais.com/knightfrank.com

2024. Sva prava zadržana. Imovina.rs
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.