Vesti
Region

Z Centar Zagreb

06. Oct 2021 1.408

Na više od 75.000 kvadrata u zagrebačkom naselju Špansko krajem avgusta 2021. godine otvoren je tržni centar Z. Ukupna površina za izdavanje je 31.000 m2 na dve etaže i mesto za svoje radnje našlo je 60-ak zakupaca. Popunjenost centra je 90% a vrednost investicije oko 80 miliona evra.

Otvaranje više od pet stotina novih radnih mesta nije jedino zbog čega Zagrepčani mogu biti zadovoljni. Centar će u finalu sasvim novi koncept čime će stanovnici gradskih četvrti, posebno onih iz zapadnog dela grada, dobiti novo mesto sa sadržajima. Objekt je zbog toga već osvojio nagradu ‘European Property Awards 2020-2021’ u kategoriji najboljeg projekta trgovačkih nekretnina u Hrvatskoj.

z centar zagreb

Dva dečja igrališta, sportski teren na krovu i grejani trg koji povezuje trgovački centar ‘Sjever’ i retail park ‘Jug’, samo su neki od posebnosti Z centra – mega objekta. Ovaj koncept doprineće rastu kvalitete života lokalnog stanovništva jer, kako je rečeno u arhitektonskom studiju PULS-AR koji je osmislio objekt, posebno atraktivan i prostran središnji trg trebao bi postati centralno mesto susreta i druženja stanovnika okolnih naselja te lokacija brojnih priredbi i događanja. Jedno od pitanja građana Zagreba bilo je kako to da se novi centar otvara odmah do postojećih objekata iste ili slične namene a odgovor na to je da u radijusu od 15 minuta vožnje živi preko 350.000 stanovnika. Veliki broj porodica sa decom kao i preko 30.000 pripadnika generacije Z bila je od presudnog značaja za izbor lokacije. Prema istraživanju naselja Novi Zagreb i Stenjevac imaju najviše mladih porodica.

z centar zagreb

Za zakupce unutar objekta odabrani su oni koji većinom nisu bili prisutni na ovom području – sve kako bi se pružila raznolikost ponude lokalnom stanovništvu. Među velikim brojem poznatih svetskih brendova, od kojih mnogi upravo u Z centru imaju najveće kvadrature svojih radnji, ističu se modne marke LPP grupacije, sada okupljene na jednom mjestu: Mohito, Reserved, House, Cropp i Sinsay. Odeća i obuća bit će dostupna i u poslovnicama brendova CCC, Pepco, KiK i Intersport, a za nakit i modne dodatke bit će zaduženi premium brendovi Prahir Fine Jewellery, De’llure, HETA i Optika Anda.

Hipermarket Plodine nudiće savremeni prodajni koncept sa velikim brojem artikala, a predviđeni ‘Food court’ s 10 restorana i modernim caffe barovima biće deo bogate gastronomske i ugostiteljske ponude Z centra. Retail park ‘Jug’ na donjoj etaži nudiće raznoliku ponudu radnji za uređenje doma te kreativne materijale i tekstil s brendovima kao što su TEDi, Jysk i Hespo. Svoje poslovnice u Z centru imat će Farmacia, DM, Tinktura, Z House of beauty i Simple. Jedan od zanimljivijih zakupaca Z centra je ‘Hall of Game’, najveća gaming arena u Zagrebu koja će se prostirati na više od 1.400 m2.

z centar zagreb

Uz više od 1.300 planiranih parkirnih mesta, unutar podzemne garaže biće smešten i prostor za istovremeno punjenje čak osam električnih automobila s MOON punjačima, brendom koji će u Z centru otvoriti prvu regionalnu prodavnicu za prodaju opreme za električna vozila.

2024. Sva prava zadržana. Imovina.rs
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.