Vesti
Region

Uskoro započinje gradnja logističkog parka RC Zone u Samoboru

19. Jan 2022 1.217

RC Europe korak je bliže izgradnji svog distributivno-logističkog centra u Hrvatskoj, nakon što je na sednici Gradskog veća Samobora održanoj krajem decembra 2021. godine usvojen novi Urbanistički plan. Plan je bio preduslov za razvoj nove industrijske zone Bobovica. Usvajanje Urbanističkog plana daje RC Europe potpunu podršku Grada Samobora i omogućava kompaniji početak pripreme dokumentacije za izgradnju distributivno-logističkog centra pod nazivom “RC Zone Samobor” što je ambiciozan projekt koji nudi 83.000 m2 magacinskog prostora. Prostor neto visine 12 m, pogodan je za logističku i proizvodnu delatnost.

Zgrada, koja je projektovana prema najnovijim građevinskim i ekološkim standardima, nalaziće se na izvrsnoj lokaciji koja spaja dostupnost velikih europskih metropola, blizak pristup Sloveniji i izlazu za Samobor na autoputu A3. Procenjena vrednost projekta je oko 75 000 000 €.

rc europe

RC Europe ističe "Zahvalni smo gradu Samoboru na podršci u realizaciji ove investicije. Verujemo da će doprineti razvoju ovog kraja i podizanju standarda građana Samobora i okoline otvaranjem novih radnih mesta i privlačenjem partnerskih kompanija. Naša kompanija već više od 16 godina uspešno posluje u mnogim zemljama jugoistočne Europe, pa očekujemo da ćemo i u Hrvatskoj postići značajan uspeh, pogotovo jer je reč o projektu jedinstvenom za ovaj deo Europe koji povezuje Hrvatsku sa širim tržištem EU."

Trenutni kapacitet skladišta predviđa oko 140.000 paletnih mesta za palete koje će biti postavljene na 60 metara duge police. Takođe, planirani su administrativni prostori na istočnom i zapadnom kraju zgrade. Dizajnirani su prema potrebama stanara i sadržaće administrativne prostore, svlačionice, stambene prostore za saradnike i tehničke prostorije. Skladišna hala služiće za skladištenje prehrambenih i neprehrambenih proizvoda te njihovu distribuciju na različite destinacije u zavisnosti od potreba kupaca. Poslednja predviđanja pokazuju da će projekat otvoriti do 800 novih radnih mesta za magacinske radnike.

rc europe

Završetak izgradnje predviđen je za 2023./2024.

Kompanija RC Europe posluje u 4 zemlje Češkoj , Rumuniji, Hrvatskoj i Srbiji preko 16 godina nalaze tag heuer replica se na tržištu sa završenih više od 100 projekata. U njihovom portfoliju nalizi se 255 modernih rezidencijalnih stanova, preko 180.000 m2 komercijalnog prostora i 47.500 m2 poslovnog prostora. Osnovna delatnost im je izgradnja i rekonstrukcija stambenih zgrada, poslovnih projekata, retail centara i lanaca supermarketa. U njihovom portfoliju nalazi se veći broj retail parkova Nest u Kraljevu, Užicu, Vršcu i Obrenovcu kao i u drugim zemljama gde su prisutni. Od skoro ulaze i na tržište logistike.

rc europe

foto:rceurope.com

osmrtnice

2024. Sva prava zadržana. Imovina.rs
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.