Vesti
Beograd

U Višnjici se planira gradnja kompleksa sa više od 1.000 stanova

26. Dec 2023 687

U beogradskom naselju Višnjica u Bloku 2 u planu je izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa "Esperanza", koji čine dva stambeno-poslovna objekta A i B čija se realizacija planira u fazama. U funkcionalnom smislu, nakon završene realizacije svih planiranih sadržaja, kompleks će svojom arhitektonskom formom, oblikovanjem, materijalizacijom i jedinstvenim režimom korišćenja činiti jedinstvenu celinu.

Objekat A, spratnosti 2Po+P+5+Ps - 3Po+Su+P+7+Ps se sastoji od osam lamela različite spratnosti i zajedničkim podzemnim delovima i garažom. Objekat B, spratnosti 3Po+P+6+Ps - 3Po+Su+P+7+Ps sastoji se od šest lamela različite spratnosti i zajedničkim podzemnim delovima i garažom.

U nižim etažama objekta A i B je poslovanje sa lokalima i različitim sadržajima poslovanja, kulture i zabave, kao i kapaciteti u svakom objektu za jedan depadans dečijih ustanova za grupe do 80 dece. Stanovanje je na višim etažama objekata, a podzemne etaže namenjene su garažiranju vozila, tehničkim prostorijama i ostavama stanara.

U objektu A projektovano je ukupno 460 stambenih jedinica različite strukture, 21 jedinica različitih poslovnih sadržaja i jedan depandans čiji je kapacitet 80 dece. Između lamela se nalaze podzemne korisne etaže i zajednička podzemna garaža za stacioniranje vozila za potrebe korisnika objekta A.

U objektu B projektovano je ukupno 623 stambenih jedinica različite strukture, 18 jedinica različitih poslovnih sadržaja i jedan depandans čiji je kapacitet 80 dece. Između lamela se nalaze podzemne korisne etaže i zajednička podzemna garaža za stacioniranje vozila za potrebe korisnika objekta B.

visnjica esperanza

U podzemnoj garaži objekta A je planirano ukupno 612 parking mesta od kojih je 42PM namenjeno za osobe s invaliditetom. U podzemnoj garaži objekta B je planirano ukupno 785 parking mesta, od kojih je 68 PM namenjeno za osobe s invaliditetom. U garažama i na otvorenom prostoru planirane su potrebne površine za "biciklane" za parkiranje bicikala. Lamele oba objekta su pozicionirane na kaskadnim i denivelisanim platoima u skladu sa nagibom terena i planiranim saobraćajnim površinama.

Sa platoa je omogućen pešački pristup objektima sa pripadajućim lamelama. Glavnim pešačkim tokom - promenadom ostvarena je kvalitetna pešačka komunikacija sa platoima između objekata, kao i veza sa planiranim ulicama Nova 1 na jugu i Nova 2 na severu. Promenada je u funkciji javnog korišćenja sa denivelisanim prodorom kroz sredinu kompleksa i različite širine. Sa promenade je obezbeđen pristup na platoe između objekata i osobama sa smanjenom sposobnošću kretanja. Promenada ima za cilj da fizički i vizuelno poveže sve lamele u kompleksu, kao i objekte koji će biti realizovani u naspramnim Blokovima 1 i 3.

visnjica esperanza

Pozicioniranjem objekata omogućeno je da se formiraju kvalitetne uređene i slobodne i zelene površine koje sa glavnim pešačkim tokom doprinose ugodnom ambijentu za stanovanje i poslovanje. Kompleks karakterišu i uređene slobodne i zelene površine, prostori za igru dece, obrada partera i urbani mobilijar savremenog izgleda (fontane, klupe) koji dominiraju prostorom.

Za objekte A i B je planirano po devet faza izgradnje. BRGP za objekat A iznosi 72.181 m2, a za objekat B 102.205,5 m2.

Investitor je fizičko lice, a za urbanistički plan, koji je na javnom uvidu do 11. januara, bio je zadužen Studio N iz Beograda. Idejno rešenje uradio je biro za projektovanje Modular Plus Beograd.

izvor/foto:ekapija.com

prodaja stanova pik smrtovnice avaz knjige cvijece blumen horoskop kalkulator online

2024. Sva prava zadržana. Imovina.rs
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.