Vesti
Srbija

Radovi na uređenju gradskog jezgra Novog Sada

23. Jul 2021 1.121

U gradskom jezgru Novog Sada se već uveliko izvode radovi na uređenju koji su započeti u martu sa planiranim rok završetka u novembru 2021. godine.

Prvu faze realizacije obuhvata Pozorišni trg, Uspensku ulicu i deo prolaza između Srpskog narodnog pozorišta i TC „Apolo“. Vrednost ove investicije iznosi 378 miliona dinara. Od Uspenske crkve do SNP-a trenutno se izvode radovi na popločavanju granitnim pločama. Završeni su betonski radovi u okviru izrade kontinualnih klupa koje se oblažu tikovinom u Uspenskoj ulici i delu platoa ispred SNP-a. Završeno je i betoniranje autobuske niše, dok će svako autobusko stajalište sadržati interaktivne informacione panele.

novi sad

Na samom Pozorišnom trgu, odnosno platou ispred SNP-a u toku su završni radovi na izgradnji fontane koja je osmišljena kao kompleks vodenih površina. U ovoj zoni su u toku betonski radovi na izradi česme kao i ugradnja žardinjera i elemenata sadnih jama. Planirano je da se zasadi 25 novih stabala i 708 komada žbunastih biljaka. Od ukupno 8.110m² površine koja se sada rekonstruiše, zelenilo će zauzimati trećinu, tačnije 2.714m².

jevrejska ulica novi sad

Poseban pečat ovom prostoru daće i „Memorijalna traka“ koja će predstavljati uspomenu na nekadašnju malu Jevrejsku ulicu, koja je ovde postojala do 70-godina prošlog veka. U planu je i rekonstrukcija dekorativnog osvetljenja SNP-a i rasvete nadstrešnice glavnog ulaza SNP-a, kao i radovi na parternom uređenju oko Hrama Uspenja Gospodnjeg. U toku je izrada tehničke dokumentacije za uređenje preostalog dela gradskog jezgra Novog Sada, ugovorene vrednosti 22,4 miliona dinara. Završena je izrada projekta za 1. fazu, a u toku je projektovanje 2. 3. i 4. faze.

fotografije:mojnovisad.com i nshronika.rs

2024. Sva prava zadržana. Imovina.rs
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.