Vesti
Region

Prvi korak ka ulasku Lidla na tržište Bosne i Hercegovine

27. May 2021 832

Kao što su nemački mediji već pisali a kompanija Lidl nedavno najavila, prvi korak ka ulasku na tržište Bosne i Hercegovine je napravljen. Kompanija Lidl BH d.o.o je zvanično i registrovana u Sarajevu. Trenutno kompanija posluje u 32 zemlje sa preko 11.200 marketa.

Zbog velikog profita koji kompanija ostvaruje na Balkanu planirano je otvaranje novih tržišta i prva na listi je BiH. Dobro iskustvo sa radnjama u Srbiji i Hrvatskoj dalo je zeleno svetlo na proširenje u regionu. Na početku fokus će biti gradovi sa preko 30.000 stanovnika što znači mogućnost otvaranja u oko 30 gradova širom Bosne i Hercegovine dok bi gradovi poput Sarajeva mogli ponuditi potencijal i za nekoliko lokacija.

Pretpostavlja se da će asortiman biti sličan kao u susednim zemljama a to znači da će biti orjentisan delom ka sopstvenim robnim markama a delom na proizvode domaćih proizvođača. Takođe se pretpostavlja da će slično kao u Srbiji najveći deo upravljačkog kadra biti iz zemalja regiona dok će konkursi za zapošljavanje ostalog kadra započeti uskoro, čak i pre otvaranja prve radnje.

2024. Sva prava zadržana. Imovina.rs
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.