Vesti
Region

Projekat ekonomskog državljanstva u Crnoj Gori

22. Jul 2021 1.118

Projekat ekonomskog državljanstva namenjen je stranim državljanima. U Agenciji za promociju investicija objašnjavaju da se kupovina vila ili apartmana u kondo hotelu ili hotelu koji je po mešovitom modelu poslovanja, koji su na listi razvojnih projekata, računa kao investicija za koju se može dobiti crnogorski ‘zlatni pasoš’ Aplikant za listu razvojnih projekata može steći ekonomsko državljanstvo ako je na escrow račun položio 100.000 eura za razvoj manje razvijenih opština, za namenu iz Zakona o regionalnom razvoju.

Može ga steći i ako je na račun uplatio najmanje 450.000 eura za potrebe ulaganja u jedan od razvojnih projekata u Podgorici ili primorskom regionu, ili iznos od najmanje 250.000 eura za potrebe ulaganja u jedan od razvojnih projekata u severnom ili središnjem regionu Crne Gore, osim Podgorice.  

Vlada Crne Gore je odlučila da u listu razvojnih projekata iz oblasti turizma u okviru projekta ekonomskog državljanstva, za koje se može dobiti crnogorski pasoš, uvrsti izgradnju dva hotela iza kojih stoji kompanija Čelebić, u vlasništvu biznismena Tomislava Čelebića.

amma čanj

Prvi projekat je hotelski kompleks Amma Resort u Čanju ukupnog kapaciteta 483 smeštajne jedinice od kojih je 241 u hotelu a 242 u osam luksuznih vila. Kompleks AMMA predviđa izgradnju luksuznog hotela (5 zvezdica) i osam vila, od kojih šest sa 6 spratova, i dve sa 3 sprata.

Ideja investitora je da od hotela AMMA napravimo mirnu oazu i savršeno mesto za opuštanje. Ipak, kompleks pruža zadovoljstvo i onima koji žele aktivan životni stil i aktivan odmor, nudeći razne pogodnosti kao što su tri bazena, otvoreni teniski tereni, otvoreni košarkaški teren, restorani i dečije igralište. Saobraćaj je minimalan i poželjna je upotreba električnih vozila. Podzemna garaža nudi dovoljan broj parking mesta.

amma čanj

Radi lakšeg i bržeg pristupa, liftovi i stepenice povezuju kompleks sa obalom, restoranima i barovima na plaži i šetalištem.

black pine

Drugi projekat je izgradnja hotela Black Pine u Mojkovcusa četiri zvezdice po kondo modelu koji će graditi firma North Development. Ukupan kapacitet hotela je 174 smeštajne jedinice a investicija preko 10 miliona evra.

fotografije:celebic.com

2024. Sva prava zadržana. Imovina.rs
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.