Vesti
Beograd

Prodato građevinsko zemljište na dve lokacije u Lisičjem potoku

21. Oct 2021 933

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da je građevinsko zemljište u javnoj svojini Grada Beograda prodato za 206 miliona dinara na javnim nadmetanjima koja su održana u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda. – Investitori su se nadmetali za dve lokacije u prostornoj celini „Lisičji potok” na opštini Savski venac.

Zemljište površine 1.741 kvadratni metar u Ulici Diane Budisavljević prodato je investitoru po ceni od 151 milion dinara, dok je druga lokacija površine 1.087 kvadratnih metara u Ulici Aleksandra Tirnanića Tirketa prodata po ceni od 55 miliona dinara – precizirao je Vesić. Prema planskom dokumentu, dodao je, obe lokacije se nalaze u površinama za stanovanje sa delatnostima, gde su planirane zgrade visokog standarda stanovanja tipa retke izgrađenosti sa većim brojem stanova.

– Pored prihoda od prodatog zemljišta, investitorima će u postupku pribavljanja građevinske dozvole, a u skladu sa zakonom i gradskim odlukama, biti obračunat doprinos za uređivanje građevinskog zemljišta, što će biti dodatni prihod u budžetu Grada – naglasio je zamenik gradonačelnika.

2024. Sva prava zadržana. Imovina.rs
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.