Vesti
Srbija

Prodaja zemljišta u radnoj zoni Sever u Novom Sadu

17. Jun 2021 883

Pred odbornicima Novog Sada je važna odluka o ponovnoj prodaji parcele od 12,6 hektara u radnoj zoni Sever kompaniji CTP Invest koja bi na njoj za potrebe japanske kompanije Nidek sagradila halu. Skupština grada je još u aprilu dala saglasnost da se neposrednom pogodbo zemljište proda za sumu od oko 8,4 miliona evra, ali je rok od 30 dana a nije potpisan ugovor o prodaji, postupak se obnavlja.

ctp invest

foto:structuraconcept.rs

Kako je ranije najavljeno komapnija Nidek bi u radnoj zoni trebala da počne sa radom krajem 2022. godine a plan je da zaposli 300 radnika. Pismo o namerama su Novom Sadu poslali zajedno japanska kompanija i CTP Invest kao deo dokumentacije potrebne za prodaju parcele. Planirani projekat je proglašen investicijom od značaja za Srbiju.

Ovim potezom je beogradska kompanija koja je već vlasnik zemljišta površine 6,22 hektara na kom se nalaze hale površine 24.500 m2 a koje su u potpunosti izdate proširuje svoj portfolio.

Nidek je kompanija koja posluje već pola veka, ima 200 pogona u 30 zemalja sveta sa oko 120.000 zaposlenih koji se bave dizajnom, razvojem, proizvodnjom i prodajom motora, elektronike i optičkih komponenata, kao i drugih srodnih proizvoda. CTP Invest će, po zahtevima Nideka, izgraditi pogon i potom će ga japanskoj kompaniji dati u zakup.

foto:021.rs

2024. Sva prava zadržana. Imovina.rs
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.