Vesti
Srbija

Poslovna zgrada kompanija 3Lateral i Epic Games u Novom Sadu

27. Feb 2022 1.605

Kompanija 3Lateral prepoznatljiva je kao pionir i inovator u oblasti gejming industrije koji snimanjem 4D podataka kreira realistične digitalne avatare. Primena ove tehnologije očekuje se ne samo u entertainment industriji već i u AI, mobilnoj, automobilskoj industriji. Zbog toga ne čudi što je početkom 2019. godine otkupljena od strane američke gejming kompanije Epic Games, koja stoji iza jedne od najuspešnijih video igara — Fortnite-a, kao i Unreal Engine-a — platforme za gejming development.

Danas 3 godine kasnije približava se svom planu izgradnje poslovne zgrade u Radničkoj ulici u Novom Sadu. Površina parcele je blizu 6.500 m2 i na njoj će nići šestospratnica površine oko 3.000 m2. Poslovni objekat će uz Radničku ulicu imati prizemlje i 6 spratova dok će u jugoistočnom delu imati prizemlje i 2 sprata u obliku slova П koja će formirati atrijum. Zgrada će biti podeljena na poslovno-administrativni deo i studio blok i osmišljena kao multidisciplinovan radni prostor.

 3Lateral  Epic Games

Želja osnivača 3Laterala je da se izgradnjom ovakvog savremenog tehnološkog prostora omogući dodatno proširenje delovanja i kvaliteta kreativnih aktivnosti zaposlenih. Pored toga nastaviće da podržavaju lokalne inicijateive i ekosistem i pored paralelne saradnje sa Epic Games timovima širom sveta.

U poslovnom delu objekta nalazi će se pristupni foaje u prizemlju sa izložbenim - multifunkcionalnim prostorima i tehničkim prostorijama u prizemlju. Na trećem spratu je predviđena je kantina sa kuhinjom za zaposlene i posetioce dok je je šesti sprat određen za tehničku etažu. Ostali spratovi biće organizovani kao kancelarije za zaposlene koje će biti različitih površina. Studio blok sadržaće zone sa posebnim namenama te se ovaj blok može podeliti u tri celine: Deo u kom će biti radionice za različite namene sa pratećim sadržajima kao i stalni i privremeni prostori za rad, Deo za studija za razne vrste snimanja i produkcije uz sve sadržaje neophodne za njihovo funkcionisanje kao i zona za delegacije i VIP posetioce i Deo namenjen za multifunkcionalni auditorijum/teatar, maksimalnog kapaciteta 280 ljudi.

 3Lateral  Epic Games

U zgradi je predviđeno da radi i bude prisutno između 250 i 300 ljudi. Međusobna povezanost etaža vrši se sa četiri komunikacijska jezgra sa stepeništem i pet liftova. Skoro ispod celog prostora parcele planirana je podzemna garaža sa tehničkim prostorijama te će tako nadzemni deo ostati slobodna površina namenjena pešačkim stazama, zelenilu i platoima za sedenje. Ukupan broj parking mesta u garaži biće 174. Krovovi nadzemnog dela zgrade takođe će biti ozelenjeni gde sa iznad višeg dele planira biosolarni ekstenzivni krov, a iznad nižeg dela predviđa se kombinacija ekstenzivnog, poluintenzivnog i intenzivnog zelenog krova. Glavni ulaz u lobi zgrade je iz Radničke ulice, odakle se, takođe, preko rampe pristupa i podzemnom nivou garaže, dok je bočni ulaz u garažu iz nove planirane ulice (krak Radničke) i servisni ulaz iz iste ulice.

Nova logika iz Novog Sada je organizator projekta i planiran rok završetka je 2024. godina.

foto:netokracija.rs

2024. Sva prava zadržana. Imovina.rs
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.