Vesti
Beograd

Počeo rad na Generalnom urbanističkom planu do 2041. godine

11. May 2021 840

Grad Beograd je otpočeo rad na donošenju novog generalnog urbanističkog plana Beograda do 2041. godine, dugoročnog strateškog dokumenta svih građana koji verifikuje Skupština Grada Beograda, izjavio je glavni urbanista Marko Stojčić.

On je istakao da je Urbanistički zavod, u saradnji sa urbanistima u Gradu Beogradu i ostalim stručnim institucijama i nevladinim organizacijama koje se bave urbanizom, pripremio anketu kroz koju će građani Beograda moći da se izjasne.

– Građani Beograda će kroz ovu anketu moći da daju svoje mišljenje o strateškim ciljevima daljeg razvoja Beograda. Anketa će pokazati sve ono što je nama, koji se bavimo urbanizmom, neophodno kao ulazni podatak kako bismo na ispravni način završili izradu generalnog urbanističkog plana. Ovaj dokument je najvažniji strateški dokument za razvoj Beograda – rekao je Stojčić.

On je istakao da će rezultati ove ankete biti deo izveštaja ranog javnog uvida i pomoći će ostvarivanju saradnje o razvojnim pitanjima.

– Cilj ove ankete je motivisanje građana da izražavanjem svojeg mišljenja doprinesu formiranju jasnije slike društvenih potreba, ali i inovativnom kreiranju Beograda po meri svih građana – kazao je Stojčić. On je naglasio da će generalni urbanistički plan Beograda omogućiti da se Grad Beograd u narednih 20 godina razvija onako kako je to neophodno.

Izvor:beograd.rs

2024. Sva prava zadržana. Imovina.rs
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.