Vesti
Srbija

Planovi za Novo naselje u Novom Sadu

04. Aug 2021 1.712

Novo naselje je oduvek bilo deo identiteta Novog Sada. Sadašnji izgled je dobijalo između 1977 i 1980 kada je izgrađeno više od 4.000 stanova, planirano je i građeno kao moderna urbanistička celina i do kraja 1994 broj stanova se duplirao. Danas je to skoro grad u gradu sa blizu 50.000 stanovnika. Zbog dosta zelenila uvek je bilo poželjno mesto za stanovanje.

novo naselje novi sad

foto:novisadinfo.info

Od 2018. godine Novo naselje je ponovo zainteresovalo investitore. Sa izgradnjom novih bulevara i novih stambenih kompleksa među kojima je i kompleks za pripadnike službi bezbednosti atraktivnost tog dela Novog Sada se povećava.

novo naselje novi sad

foto:parknovi.rs

Plan je da se uz Bulevar Evrope, pored pruge grade stambeni blokovi sa poslovnim soliterima do 20 spratova. Planirana je i izgradnja škole za 350 dece i vrtića za smeštaj 200 mališana kao i zgrade namenjene za sport ili kulturu. U septembru kreće gradnja dvorane i atletskog stadiona površine 25.000 m2 a planiran je i bazen.

novo naselje novi sad

foto:nsuzivo.rs

Drugi Lidl market otvara se na Futoškom putu a u skorije vreme bi trebalo da počne gradnja MC Drive restorana. U Novom naselju već se nalazi veliki broj marketa i drugih trgovinskih lanaca kao što su Jysk, Maxi, Univerexport, Idea, Uradi sam…

Kako je navedeno na sajtu gradnja.rs najveće neizgrađeno područje podeljeno je na 3 bloka gde se planira preko 200.000 m2 koji bi trebali da predstavljaju buduću tačku okupljanja. Namena objekata je veoma šarolika, od muzeja, bioskopa, tržnih centara pa sve do stambeno-poslovnih objekata. Postoji ideja očuvanja pruge u funkciji istorijskog nasleđa i kao takva biće uklopljena u nove zgrade a ranžirna stanica biće muzej.

novo naselje novi sad

foto:nsuzivo.rs

Novi park kao nova oaza naselja biće u ulici Radomira Raše Radujkova sa površinom oko 3,5 hektara sa 10 ulaza i više celina sa sadržajima različitih namena.

2024. Sva prava zadržana. Imovina.rs
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.