Vesti
Beograd

Pasarela u Radničkoj ulici

12. Jul 2021 1.528

Kada je prošle godine u maju otvoreno gradilište za pasarelu koja će premostiti jedan od najopterećenijih pešačkih prelaza kod Ade Ciganlije rešenje o kome se puno govorilo konačno je krenulo u realizaciju. Iako je završetak najavljivan za 5 meseci zbog objektivnih okolnosti malo više od godinu dana kasnije očekujemo njeno otvaranje uskoro.

pasarela

foto:blic.rs

Ideja o gradnji pasarele na tom mestu datira još iz 2009. godine kada je od CIP-a traženo idejno rešenje za pasarelu, nažalost ono biva odbačeno jer je Direkcija za izgradnju Beograda odustala od plana. Nakon 8 godina pri konkursu za arhitektonsko-urbanistički projekat rekonstrukcije Hipodroma i Stare Šećerane, pobednice konkursa su dale rešenje i za pasarelu. Nažalost ni to rešenje nije iskorisšćeno i dve godine kasnije 2019. godine kada je najavljena izgradnja tržnog centra Ada Mall pasarela ponovo stupa na scenu. Sad je situacija drugačija, veliki investitor takođe ima interes u izgradnji i tako dolazimo do situacije koja izgradnju čini izvesnijom.

pasarela

foto:24sedam.rs

Gradnju je finansirala kompanija GTC Srbija, vlasnik pomenutog tržnog centra a radove je izvodila kompanija Bauwesen. Prema planu pasarela ima tri pristupa sa po jednim liftom a konstrukcija ima dva kraka ka Paštovićevoj ulici dužine 48 m i ka Radničkoj dužine 55,5 m. Ukupna vrednost investicije je projektovana na oko milion evra. Pasarela će opsluživati tri komunikacijska jezgra uz Ada Mall, duž Radničke sa strane autobuske stanice i na strani Ade Ciganlije. Pešačke staze će imati podno grejanje što će zimi olakšavati kretanje.

foto:skyscrapercity.com

2024. Sva prava zadržana. Imovina.rs
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.