Vesti
Srbija

Najavljeno otvaranje tržnog centra "Sajam" u Leskovcu

29. Sep 2021 1.162

Iako je popularna ”Šajkača” potpuno novi izgled trebalo da dobije marta ove godine, svečano otvaranje tržnog centra ”Sajam” zakazano za 14. oktobar. Kako je najavljeno, u ovom tržnom centru posao bi trebalo da dobije između 50 i 70 Leskovčana, a najavljen je i dolazak brendova sa kojih nema ni u većim gradovima, kao i otvaranje kuglane.

Kompanija „Metla Komerc“ je 2017. Godine od „Delta Real Estate“ otkupila celokupnu imovinu Sajma u Leskovcu a početkom 2019. godine započela je rekonstrukciju sa vrednošću investicije od 2.5 mil. EUR. Leskovački sajam nalazi se u strogom centru grada, a samo je jedan od dva objekta u svetu koji imaju ima oblik šajkače.

sajkaca leskovac

Ovaj karakterističan oblik je zadržan, a prema rečima marekting menadžera te firme Miloša Marinkova u narednim mesecima očekuje se dolazak preko 20 brendova koji će svoje lokale otvoriti u Leskovcu na 5.500 m2 prostora. U sklopu centra biće kuglana kao i najveća igraonica u gradu. Trenutno je ostalo još oko 20% slobodnog prostora za koji se očekuje da će brzo biti popunjen.

sajkaca leskovac

U okviru tržnog centra, prema najavama, biće otvorene parfimerije, knjižare, apoteke, restorani, kao i poslovni objekti. Nakon završetka tržnog centra, krenuće se i sa gradnjom podzemene garaže, a zatim će biti izgrađena višespratnica sa 170 stanova. Završetak kompletnog kompleksa najavljen je za početak 2023. godine.

sajkaca leskovac

Za starije Leskovčane sajam ima veliki značaj posebno u periodu "Zlatnog doba" jer je to bilo mesto okupljanja, održavanja mnogih kulturnih manifestacija, a tokom 60-ih, 70-ih i 80-ih godina prošlog veka tu su bile igrane rukometne i košarkaške utakmice.

foto/izvor:metlakomerc.rs/juznevesti.com

2024. Sva prava zadržana. Imovina.rs
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.