Vesti
Srbija

Konkurs za prodaju

15. Jul 2021 1.124

Na konkurs za prodaju 90 „socijalnih“ stanova u naselju Duvanište stigle su prijave skoro 280 porodica, odnosno za svaki stan ima više od troje zainteresovanih, izjavio je direktor Gradske stambene agencije Vladan Stojanović.

Prema njegovim rečima, najveće interesovanje je za dvosobne stanove, kojih je i najviše u lamelama u Duvaništu – preko 50 odsto od ukupnog broja. „Petočlana komisija krenula je da pregleda pristigle prijave i da ih boduje. Konačna rang lista kupaca trebalo bi da bude objavljena u prvim danima septembra“, izjavio je Stojanović.

duvaniste nis

foto:mediolanum39.weebly.com

Dodao je da će konkurs za zakup 19 gradskih stanova u lamelama u Duvaništu biti objavljen u toku avgusta kako bi se i vlasnici i zakupci u isto vreme uselili, formirali stambenu zajednicu i izabrali upravnika.

„Konkurs za zakup objavljujemo kasnije jer je za njegovu realizaciju potrebno manje vremena. Kupcima stanova, nakon objavljivanja konačne rang liste, potrebno je mesec do dva dana da bi dobili bankarski kredit, dok se zakupci po završetku konkursa odmah useljavaju“, objasnio je Stojanović. Podsetio je da će kupci stanova u tri lamele u Duvaništu kvadrat plaćati 830,50 evra s uračunatim porezom na dodatu vrednost. Od 90 stanova čija je prodaja oglašena, 50 je dvosobnih, 24 dvoiposobna i 11 trosobnih. Za kupovinu stana mogli su da se prijave gradjani koji duže od godine imaju prebivalište na području grada Niša i nemaju rešeno stambeno pitanje.

foto:niskevesti.com

2024. Sva prava zadržana. Imovina.rs
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.