Vesti
Beograd

Javno nadmetanje za prodaju zemljišta uz Radničku ulicu

22. Nov 2021 1.976

Ideja stara skoro 10 godina ponovo je u fokusu. Zemljište na kom se nalaze veliki rezervoari nekadašnjeg skladišta “ Jugopetrola” a kasnije “NIS-a” koji je lokaciju ustupio gradu u okviru sporazuma o saradnji “ Zajednici zajedno” a koji su u potpunosti iseljeni 2018. godine ponuđeno je na prodaju.

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda raspisala je oglas o javnom nadmetanju radi otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini Grada Beograda uz Radničku ulicu, GO Čukarica. Prijave za učešće na javnom nadmetanju podnose se do 16. decembra, dok će se javno nadmetanje održati sledećeg dana u prostorijama Direkcije.

Zemljište površine 55.169 kvadratnih metara nalazi se uz Radničku ulicu, u neposrednoj blizini sportsko-rekreativnog centra „Ada Ciganlija“, Hipodroma i kulturno-istorijske i turističke celine Topčider. Lokacija se prema planskom dokumentu nalazi u površinama ostalih namena – komercijalne zone i gradski centri. Na lokaciji nisu dozvoljene komercijalne delatnosti, kao što su: šoping centri, hipermarketi, šoping molovi, stanice za snabdevanje gorivom, distributivni centri, veletržnice, skladišta, pijace, komercijalne garaže, a dozvoljene kompatibilne namene su sadržaji iz oblasti kulture i sportski objekti i kompleksi.

prodaja zemljista u radnickoj ulici

Postojeći objekti od posebnog interesa za javnu službu za zaštitu spomenika kulture su: kula osmatračnica – centar za video nadzor, kuća za stanovanje i dimnjak nekadašnje toplane. Ovi objekti se zadržavaju u postojećem gabaritu i volumenu, bez mogućnosti promene izgleda, dogradnje i nadgradnje, a dozvoljava se restauracija, sanacija i revitalizacija ovih objekata.

Početni iznos cene za otuđenje građevinskog zemljišta utvrđen je na osnovu procene tržišne vrednosti zemljišta i iznosi 57.605,43 dinara po kvadratnom metru zemljišta, što za površinu kompleksa ukupno iznosi 3.178.033.967,67 dinara. Zemljište će biti prodato investitoru koji ponudi najveću cenu, a ponuda mora biti ista ili veća od početne cene i kasnije se ne može umanjivati.

Obaveza investitora biće da izvede sve radove na pripremanju i opremanju građevinskog zemljišta u okviru lokacije koja mu bude otuđena i da sa nadležnim komunalnim preduzećima i drugim pravnim licima ugovori i plati troškove za elektrodistributivnu i telekomunikacionu mrežu i objekte, kablovske distributivne sisteme, kao i za mrežu i objekte toplifikacije i gasifikacije. Takođe, obaveza investitora je i da preduzme sve neophodne radnje radi pribavljanja građevinske i upotrebne dozvole. Obaveza Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda je uređivanje javnog građevinskog zemljišta u skladu sa važećim planskim dokumentom i programom uređivanja i dodele građevinskog zemljišta.

Detaljnije informacije mogu se dobiti u Sektoru za lokacije, marketing i informatiku na telefon +381(0)112041302, svakog radnog dana od 7.30 do 15.30 časova.

izvor:beoland.com

2024. Sva prava zadržana. Imovina.rs
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.