Vesti
Srbija

I Pančevo dobija svoje kule

28. Nov 2023 623

Na javnom uvidu nalaze se Izmene i dopune Plana generalne regulacije Celina 7 Luka "Dunav Green Field 2" Stara Utva i Staklara u Pančevu.

Cilj izrade Izmena i dopuna Plana je definisanje pravila građenja za deo bloka 174 u okviru kog se nalazi poslovno-industrijski kompleks Staklara koji obuhvata zonu poslovanja sa kompatibilnim namenama i zonu stanovanja sa kompatibilnim namenama.

Obuhvat izmene i dopune Plana definisan je sa severozapadne strane Prvomajskom ulicom, sa severoistočne strane Ulicom Radivoja Koraća, sa jugoistočne strane poslovnim kompleksom Stara Utva dok je sa jugozapadne strane definisana delom postojeće saobraćajnice Žarka Zrenjanina. Okvirna površina obuhvata plana iznosi oko 34 ha. Stanovanje u delu bloka uz ulicu Žarka Zrenjanina je stanovanje komapktnog tipa.

Planira se izgradnja stambenih i poslovnih objekata u funkciji osnovne namene stanovanja. Novo stambeno naselje na ovoj lokaciji u većem delu bloka br. 174 planirano je kao naselje kondominijum tipa.

Prema inicijativi Promist doo Novi Sad, vlasnika kompleksa Staklara, planirano je stanovanje sa poslovnim prostorima i pratećim sadržajima stanovanja kao što su škola, vrtić, verski objekat, sportski tereni, trgovina i tržni centar, prostori za javno korišćenje, zelene površine, pešačke i bicikilstičke staze.

Visina planiranih objekata:

- stambeni objekti blokovskog tipa (kondominijum) sa poslovanjem u visokom prizemlju do 30m;

- stambeno poslovni objekat sa tri kule koje će biti visine do 100 m.

Potrebno je obezbediti direktan pristup naselju iz postojećih saobraćajnica. Intervencije u delu državnog puta i pruge nisu predviđeni, osim potrebe-mogućnosti da se u Prvomajskoj ulici iz smera Beograda ka Pančevu omoguće desna skretanja u Ulicu Radivoja Кoraća. Ovim rešenjem omogućio bi se lakši pristup budućim sadržajima koji su predmet ove Izmene Plana, ali i svim namenama ovog dela grada, prvenstveno postojećoj sportskoj hali i bazenu Strelište, ali i budućem međunarodnom fudbalskom terenu.

Naručilac je Grad Pančevo, a obrađivač Javno preduzeće Urbanizam Pančevo.

izvor:ekapija

foto:pancevo.com

2024. Sva prava zadržana. Imovina.rs
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.