Vesti
Beograd

Građevinski bum na Trošarini

20. Jun 2021 2.693

Kao područje naseljeno još u doba neolita i jedan od lokaliteta Vinčanske kulture Banjica je bila povoljan prostor za život i rad. Selo koje je obilovalo termalnim vodama zbog kojih je i dobilo naziv nakon drugog svetskog rata počinje da se urbanizuje i izgradnja velikih stambenih blokova i visokih solitera drastično menja izgled ovog dela grada.

Izgradnjom kompleksa Paunov breg koja je počela 2017. godine i po fazama i dalje traje počelo je interesovanje investitora za ovo područje. Tome ide u prilog i moglo bi se reći pravi građevinski bum koji se beleži od početka 2020. godine.

paunov breg

foto:nekretnine-paunovbreg.rs

Na području u blizini novog kružnog toka i proširenja ulice Save Maškovića i Crnotravske trenutno je nekoliko projekata u izgradnji i jedan u najavi. Ukratko ćemo ih predstaviti.

Projekat Banjička oaza novosadske kompanije Zoned nalazi se na uglu ulice Bul.Oslobođenja i Porodice Trajković, radovi su počeli prošle godine i završetak se očekuje u narednim mesecima. Površina objekta je oko 10.000 m2, poseduje 108 stambenih jedinica, 79 garažnih mesta i spratnosti je 2su+pr+4+ptk.

banjicka oaza

foto:zoned.rs

Kompanija Vukša Inžinjering gradi kompleks od skoro 200 stanova u Beranskoj ulici, radovi su počeli ove godine a završetak se očekuje do kraja 2022. Ovaj projekat je takođe spratnosti su+pr+4+ptk.

vuksa inzenjering

foto:vuksainzenjering.com

Projekat Banjički vrt, kompanije Trlilić gradnja nalazi se na uglu ulica Bul. Oslobođenja i Milovana Markovića, površine je oko 5.000 m2, su+pr+4+ptk i biće izgrađena 41 stambena jedinica strukture od garsonjera do petosobnih stanova.

banjicki vrt

foto:banjickivrt.rs

Sa izgradnjom počinje i projekat Park Vila Residence kompanije Mada Real Estate koj će se nalaziti u neposrednoj blizini Lidla na Trošarini površine blizu 30.000 m2 stambeno-komercijalne namene na 3 nivoa suterena, pr+7+ptk . Kraj radova je planiran za 2022. godinu. Od najavljene kvadrature nešto preko 6.000 m2 biće namenjeno za poslovnu i komercijanu namenu. Kompleks će imati 359 stambenih jedinica i 519 garažnih mesta u suterenu.

park vila residence

Kako je ovo područje u blizini unutrašnje obilaznice oko Beograda za koju se breitling replica radovi vrše u etapama a koja će povezivati Most na Adi i budući most na Adi Huji kao i najava treće linije metroa koja bi svoju početnu stanicu imala u Borskoj ulici ovaj deo grada će svakako dobiti na atraktivnosti što se već sada vidi po traženim cenama za kvadratni metar novogradnje.

2024. Sva prava zadržana. Imovina.rs
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.