Vesti
Region

Austrijska kompanija Immofinanz planira ulazak na tržište stambenog prostora

25. Oct 2021 1.299

Austrijska kompanija Immofinanz ulazi na tržište stambenog prostora i planira da izgradi 12.000 novih stanova iznad STOP SHOP retail parkova. Kompanija poseduje 100 lokacija u deset evropskih zemalja a plan za budućnost je 140 retail parkova.

S obzirom na deficit i rastuću cenu zemljišta unutar grada i trenutni nedostatak stanova, postoji ogroman resurs uz pomoć najveće mreže retail parkova u Evropi. Sa konceptom „TOP on STOP“, želja je da se na najbolji način iskoristi prilika i ponudi pristupačno i održivo stanovanje.

stop shop

foto:immofinanz.com

Srednjoročni plan je da oko 50% sadašnjih i budućih lokacija STOP SHOP-a bude izgrađen stanovima koji bi pretežno bili za iznajmljivanje. To bi predstavljalo do 600.000 kvadratnih metara stambenog prostora ili skoro 12.000 pametnih i održivih stanova. Plan je da se započne sa pilot projektima u Austriji i susednim zemljama. Još jedna prednost uključuje niže investicione troškove jer se gradi na postojećim nekretninama.

TOP on STOP stanovi bi trebalo da ispunjavaju visoke kriterijume održivosti. Modularna drvena konstrukcija će omogućiti kombinacije u rasponu od mini-potkrovlja do porodičnih stanova, stanova sa kućnim kancelarijskim prostorijama ili odvojenim jedinicama za goste ili negovatelje. Koncept klimatski neutralne energije uključuje upotrebu fotonaponske energije, rekuperaciju toplote i geotermalnu energiju, kao i unapređenje zemljišta kroz ozelenjavanje i postavljanje zajedničkih površina kao što su igrališta, zone za sastanke ili bašte na krovovima. 

2024. Sva prava zadržana. Imovina.rs
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.