Šta treba da znate

Želite da prodate nekretninu van gradova ili na selu?

Ako razmišljate o prodaji svog seoskog imanja, svakako ima o čemu da razmišljate. Da biste to učinili jednostavnijim, fokusirajte svoje razmišljanje oko jednog cilja – da vaša nekretnina bude privlačna za kupce. Prodaja seoskog imanja na selu može biti kao prodaja sna. Upravo ono što čini seosko imanje tako privlačnim i šarmantnim je ono što može učiniti prodaju imovine izazovnijom. Mnogi seoski objekti su jedinstveno prilagođeni ukusu svog vlasnika i kupac sa sličnim stilom i ljubavlju. Želećete da učinite sve što možete da osigurate da potencijalni kupci vide vrednost vaše imovine kada posete, a vi ćete želeti da budete sigurni da će kupac imati sve na mestu za jednostavno i laku kupovinu. U prodaji nekretnina na selu ili van gradskih sredina postoje brojne stvari koje uspešni prodavci rade u početnoj fazi procesa prodaje.

Evo šest saveta koji vam mogu pomoći:

  • Uverite se da razumete pravu vrednost svoje imovine.

Procena vrednosti imovine van gradova je daleko drugačija od vrednosti onih u gradskim sredinama pošto su faktori koji određuju vrednost drugačiji. Radite sa stručnjacima za nekretnine koji razumeju ove faktore, za razliku od jednostavnog rada na uporedivim prodajama nekretnina u gradskim oblastima. Uporediva prodaja je svakako važna, ali se ni blizu ne pruža potpunu sliku.

nekretninu van gradova ili na selu

  • Strpljenje je vrlina u prodaji seoske imovine.

Shvatite da ovakve prodaje često traje duže. Polje kupaca je geografski raznovrsnije i kupcima je često potrebno vreme da obiđu nekretninu.

  • Uverite se da neće biti problema prilikom sklapanja kupoprodajnog ugovora.

Uverite se da postoji svi pravni okviri i da neće biti drugih neotkrivenih pravnih pitanja kada neko kupuje vašu nekretninu.

  • Shvatite da oglašavanje imovine van grada treba da uključuje više od postavljanja znakova za prodaju.

nekretninu van gradova ili na selu

Kupci ovih nekretnine sve više počinju svoju potragu na internetu. Kupci će često otići na internet, pronaći privlačne nekretnine u geografskom području koje smatraju poželjnim, a zatim kontaktirati brokera koji upravlja tom imovinom. Imajući ovo na umu, uverite se da broker kojeg izaberete koristi kombinaciju kanala za prodaju nekretnina, od postavljanja znakova do hiper-lokalnog oglašavanja do solidnog prisustva na Internetu.

  • Preduzmite korake da osigurate da će se imovina pokazati u najboljem svetlu

Odvojite vreme da očistite ulazne prostore u imanje. Očistite sve staze koje bi mogle biti potrebne potencijalnom kupcu da obiđe područje. Uverite se da nema smeća u oblastima u kojima ste kboravili. I uverite se da vi ili vaš broker utrošite vreme i novac da dobijete kvalitetne fotografije nekretnine, koje će je istaći dok potencijalni kupci pretražuju na mreži.

nekretninu van gradova ili na selu

  • Radite sa profesionalcima koji se razumeju u ovakve nekretnine.

Bez obzira da li angažujete nekoga da raščišćava staze, da oglašava vašu imovinu ili da ponudi procenu vrednosti, uverite se da ste partner sa ljudima koji imaju iskustva u radu sa ruralnim imanjima u vašem kraju. Svaka imovina je jedinstvena i ne postoji zamena za iskustvo. Dobro osmišljeno planiranje na početku učiniće da vaš proces prodaje prođe mnogo lakše. Kupovina i prodaja ruralnih nekretnina zahteva poseban skup veština, tako da je važno raditi sa stručnjacima.

foto:pixabay.com

2023. Sva prava zadržana. Imovina.rs
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.