Šta treba da znate

Pepko Grupa nezadovoljna rezultatima poslovanja gasi 73 prodavnice

22. Feb 2024 874

Pepko Grupa objavila je danas da je nakon detaljne analize odlučeno da je za njihovo poslovanje najbolje da ugase prodaju u Austriji. Kako su naveli, Grupa stalno procenjuje implementaciju svoje strategije rasta i kontinuirano prati učinak svog poslovanja.

Nakon analize tih podataka, Pepko Grupa je zaključila da je za njih najbolje da prekinu svoje poslovanje u Austriji. Kao razlog, navodi se to što se ne predviđa da će austrijsko tržište dostići odgovarajući nivo prinosa koji se očekuje.

Grupa je u Austriju ušla u septembru 2021. i trenutno upravlja sa 73 Pepko prodavnice u zemlji.

„Izlazak sa austrijskog tržišta će poboljšati novčani tok Grupe i osnovnu cosplay anime profitabilnost za 2024. godinu, a istovremeno će joj omogućiti da se fokusira na druga tržišta na kojima može ostvariti veće prinose“, saopštili su oni.

Ipak, kako su dodali, izlazak sa tržišta Austrije ne utiče na posvećenost Grupe da nastavi svoju postojeću strategiju rasta u Zapadnoj Evropi.

izvor:danas.rs

2024. Sva prava zadržana. Imovina.rs
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.