Šta treba da znate

Sedam načina na koje poklon kartice mogu biti od koristi poslovanju u 2022

Kada su u pitanju poklon kartice, postoji nešto što će svi voleti. Bez obzira da li se radi o jednostavnosti, fleksibilnosti kupovine, potencijalu izbora ili pouzdanom odobrenju primaoca poklona, poklon kartice su prava opcija za potrošače. Veliki broj kompanija imaju još više razloga da vole poklon kartice. Trgovci koriste poklon kartice za podizanje svesti, povećanje prodaje i poboljšanje protoka novca. Dodavanje poklon kartica u marketinški miks može dodatno angažovati klijente i naterati ih da se vraćaju. Kako onlajn kupovina nastavlja da preoblikuje maloprodajnu industriju, digitalne ponude su dodatno podstakle popularnost programa poklon kartica. Prema Blackhavk Netvork-u, lideru u industriji prepaid i poklon kartica, digitalne poklon kartice dobijaju još više primene među potrošačima. Među prodavcima koji su prihvatili digitalna plaćanja, učestalost kupovine je porasla za 69%, a iznos potrošnje je porastao za 54%, prema Blackhavk-u. Pored toga, 85% anketiranih kupaca izjavilo je da im digitalni novčanici olakšavaju iskustvo kupovine. Bez obzira na veličinu i obim vašeg poslovanja, moderan program poklon kartica može biti jednostavan i pristupačan za implementaciju. U nastavku teksta predstavljamo sedam načina na koje poklon kartice mogu dodatno koristiti poslovanju.

1. Poklon kartice poboljšavaju tok gotovine

Programi poklon kartica mogu poboljšati tok gotovine, posebno u poređenju sa drugim marketinškim tehnikama. Tradicionalnim marketinškim strategijama sa snažnim demonstriranim povratom ulaganja potrebno je vreme da bi stekle privlačnost za rezultate prodaje. Prodaja poklon kartica vam omogućava da ostvarite prihod pre pružanja proizvoda ili usluga.

gift kartice

2. Poklon kartice promovišu i nove i povratne posete kupaca.

Ima li boljeg načina da se kreiraju nove i povratne posete kupaca od distribucije poklon kartica? I, u više slučajeva kupac će potrošiti čak i više od nominalne vrednosti same kartice!

3. Poklon kartice podižu svest o brendu

Poklon kartice predstavljaju isplativo oglašavanje koje može pomoći poslovanje bude na vrhuncu tržišta. Digitalne poklon kartice mogu da promovišu poruke o brendu i kod fizičkih kupaca onlajn prodavnica. Zatim, SMS i e-mail podsetnici koji vam vraćaju klijente nazad u radnje.

4. Poklon kartice omogućavaju korišćenje digitalnih plaćanja

Savremeni program poklon kartica može ponuditi pogodnost digitalnog plaćanja na POS sistemu.

5. Poklon kartice omogućavaju angažovanje korisnika

Angažman sa kupcem počinje poklon karticom, ali ne mora da se završi na tome. Programi poklon kartica otvaraju vrata dubljim odnosima sa kupcima i dodatnim marketinškim mogućnostima. Davaoci poklona su u suštini ambasadori vašeg brenda, tako da želite da osigurate da i primaoci i davaoci budu oduševljeni svojim iskustvom.

gift kartice

6. Poklon kartice generišu korisne podatke

Poklon kartice otvaraju vrata koja omogućavaju bolje razumevanje klijenata, a zatim im kompanije mogu efikasnije pomoći pri izboru. Poklon kartice mogu pomoći da prikupite vitalne podatke koji mogu dati vredan uvid u tržište kompanije. Uz različite usluge, one se takođe mogu povezati sa registracijama na mreži, omogućavajući klijentima da saopšte svoje preferencije kako bi kompanije mogle dodatno da odgovore na želje i potrebe svojih klijenata

7. Poklon kartice su bezbedne i zgodne.

Tradicionalni papirni poklon sertifikati su dugo uživali u popularnosti i ostaju održivi u malom obimu. Današnje poklon kartice su, međutim, sigurnije i pristupačnije od papirnih sertifikata koji su bili podložni gubitku, krađi i prevari zbog umnožavanja. Što se tiče pogodnosti, sa različitim dodatnim sistemima, kompanije mogu da prihvatite poklon kartice na isti način na koji prihvatate kreditne i debitne kartice: na mreži, u aplikaciji ili na lokaciji prodavnice.

foto:pexels.com/zara.com/hrwatchingdog.calchamber.com

2023. Sva prava zadržana. Imovina.rs
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.