Šta treba da znate

Novi hoteli u Crnoj Gori

10. Jun 2022 781

U Crnoj Gori je proširena je lista prioritetnih projekata iz oblasti turizma u koju je u oktobru 2021 godine uvrštena i izgradnja hotela
Liko Soho u Baru. Na listi se prioritetnih projekata iz oblasti turizma u Crnoj Gori nalazi se 16 projekata čija je vrednost oko 472 mil EUR. Planirano je više od 2.800 smeštajnih jedinica i otvaranje preko 2.000 radnih mesta. Od ukupno 16 projekata, čak 11 se realizuje na severu – tri na Žabljaku, sedam u Kolašinu i jedan u Mojkovcu. Preostalih pet projekata realizuje se na jugu, i to po jedan u Miločeru, Tivtu, Čanju, Budvi i Baru. Predstavljamo 10 projekata koji su izazvali najveću pažnju:

1. Hotel SIRO Porto Montenegro

Kerzner International Holdings planira da 2023, u luksuznom rizortu Porto Montenegro, otvori prvi hotel SIRO Boka Place, najavljeno je u martu prošle godine. Biće to prvi hotel pod brednom SIRO u svetu, a zamišljeno je da hotel u osnovi pruža usluge fitnessa i wellnessa. Kako je navedeno, ime SIRO predstavlja akronim sačinjen od reči snaga, inkluzivnost, refleksivnost i originalnost, koje ujedno predstavljaju i vrednosti ovog brenda. Hotel će biti izgrađen u okviru novog naselja Boka Place u koji će biti uloženo oko 100 mil EUR. Revolucionarni hotelski koncept SIRO imaće 96 hotelskih soba, krovni bazen, fitness studio i centar za holistički oporavak i wellness.

novi hoteli u crnoj gori

2. Hotel Teuta Risan Mövenpick

Hotel Teuta u Risnu, izgrađen nakon zemljotresa 1979. biće kompletno rekonstruisan, a u planu je i njegovo proširenje i dogradnja, nakon čega će dostići kategoriju od pet zvezdica. Investitor je kompanija Briv Construction iz Kotora, a u novom kompleksu planirana je gradnja depadansa, spa zone, pjaceta, rive… Kako je najavljeno početkom novembra, nakon rekonstrukcije hotel će poslovati pod brendom Mövenpick, a ugovor o franšizi potpisali su vodeća svetska grupa u sektoru hotelijerstva Accor i kompanija Briv Construction. Mövenpick Risan Teuta Resort će uz privatnu plažu i zatvoreni bazen nuditi 175 soba, restorane, bar, konferencijski prostor, te spa centar sa širokim sadržajem.

3. ALK Montenegro – luksuzni hotelski kompleks u Tivtu

ALK Montenegro planira da u tri projekta na crnogorskom primorju uloži više od 100 mil EUR, najavili su iz ove kompanije. Jedan od projekata je i luksuzni hotelski kompleks u okviru koga je planirana gradnja hotela i dva stambeno-poslovna objekta u Tivtu. Hotel će imati 33 smeštajne jedinice, dok je u stambeno-poslovnim objektima predviđena gradnja 15, odnosno 29 apartmana. U okviru hotela i objekta A planirana su i po dva prostora, dok će dodatnih 10 poslovnih prostora biti izgrađeno u okviru objekta B. Kompleks će imati i bazene, restoran sa velikom otvorenom terasom, kao i teretanu i spa centar.

novi hoteli u crnoj gori

4. Kompleks Liko Soho – Radisson Blue Bar

Ukrajinska kompanija Liko Soho Group planira izgradnju hotela po kondo modelu poslovanja u Baru, u koji će uložiti 58 mil EUR. Hotel će imati pet zvezdica, 322 smeštajne jedinice, a namera investitora je da u otvori 300 novih radnih mesta. Ovaj hotel je uvršten i na listu razvojnih projekata u oblasti turizma. Kako je saopšteno, hotel će poslovati pod brendom Radisson Blue, a otvaranje hotela očekuje se 2025. godine. Investitor je državi za realizaciju ove investicije dostavio i garanciju u iznosu od 7,5 mil EUR, završeno je projektovanje objekta, a prema rečima direktora Igora Lisova, kompanija ima ozbiljne planove za razvijanje biznisa u Crnoj Gori.

5. Turističko naselje između Svetog Stefana i Rijeke Reževića

Podgorička kompanija Hotspot Real Estate planira izgradnju apartmansko-turističkog kompleksa u Budvi, između Svetog Stefana i Rijeke Reževića. Kako je objašnjeno u projektu, predviđena je izgradnja kompleksa koji se sastoji od hotela i turističkih apartmanskih blokova. Hotel će imati 18 smeštajnih jedinica i 44 kreveta, dok je u turističko apartmanskim blokovima planirano 25 jednosobnih, 17 dvosobnih i četiri trosobna apartmana. U okviru kompleksa biće izgrađen i otvoreni bazen.

6. Turističko naselje Inex Zlatna obala

Još jedan projekat koji se našao na listi jeste turističko naselje Inex Zlatna obala. Naime, kompanija Otrant star iz Bara planira potpunu rekonstrukciju i dogradnju ovog kompleksa u Sutomoru. Radovi u okviru kompleksa izvodiće se u dve faze. Prva faza predstavlja projekat izgradnje centralnog hotela kategorije pet zvezdica, kao i objekta spa centra sa adaptacijom postojeće recepcije i tehničkog bloka. U okviru druge faze planirana je adaptacija postojećih vila kako bi se omogućila kategorija pet zvezdica. U okviru hotela planirano je 76 hotelskih soba, što je 30% ukupnog kapaciteta kompleksa. U okviru vila biće 138 hotelskih soba i 34 apartmana. Ukupni kapaciteti kompleksa biće 214 hotelskih soba i 34 apartmana.

7. Hotelski kompleks Korali Sutomore

Nove sadržaje dobiće još jedan hotel u Sutomoru, pošto preduzeće HTP Trend Korali planira rekonstrukciju i dogradnju kompleksa Korali. Deo objekata koji su postojali u okviru hotela Korali biće srušen, a planirana je gradnja novih. Nakon rekonstrukcije i dogradnje imaće 408 soba, bazene, rekreativni centar i event salu. Projekat će se sprovoditi fazno, gde će u okviru prve tri faze biti realizovana rekonstrukcija postojećih i gradnja novih objekata, dok poslednja faza podrazumijeva gradnju otvorenih bazena za decu i odrasle.

novi hoteli u crnoj gori

8. Hotel Madam Palace

Dobre vode I dalje smo na teritoriji opštine Bar, u naselju Dobre vode gde kompanija Madam Palace planira izgradnju istoimenog luksuznog turističkog kompleksa. U idejnom rešenju može se videti da je predviđena gradnja hotela sa pet zvezdica mešovitog modela poslovanja, a sastojaće se od dva objekta – A i B. U okviru prvog objekta planirani su stanovi sa svim ostalim pratećim sadržajima za hotele visoke kategorije, koji služe mešovitom modelu poslovanja. Objekat B je zamišljen kao kombinacija stanova i hotelskih soba. Pored smeštajnih kapaciteta, u drugom objektu će biti smešten spa i welnes centar sa bazenom i svim pratećim sadržajima, a služiće gostima i stanarima oba objekta.

9. Hotel Mimoza Tivat

Kompanija Empresa Mimoza iz Tivta planira gradnju hotela sa pet zvezdica u ovom gradu, na samoj obali mora. Hotel će imati 60 smeštajnih jedinica sa 124 ležaja. Imaće i restoran koji se prostire na 185 m2, kao i 10 poslovnih prostora. Na drugom spratu hotela projektovana je i terasa sa prelivnim bazenom površine 137,4 m2, a u sklopu terase su organizovani kafe-bar sa šankom i tuševi.

novi hoteli u crnoj gori

10. InterContinental Resort Amma Čanj

Amma Resort u Čanju, projekat koji je najavljen i prošle godine, i ovog puta se našao na našoj listi investicija. Razlog za to je ugovor o franšizi koji je Čelebić grupa, koja je i investitor projekta, potpisala sa hotelskim lancem IHG Hotels & Resorts. Otvaranje kompleksa InterContinental Resort Amma u Čanju očekuje se na jesen 2023. godine, a biće ovo prvi hotel na crnogorskom tržištu koji posluje pod brendom InterContinental. Imaće 198 soba, uključujući i 60 apartmana, kao vile u okviru luksuznog rezidencijalnog naselja. Kompleks će takođe imati bazen sa sopstvenim barom, zatvorene i otvorene wellness sadržaje, fitnes centar i spa sa četiri sobe za tretmane, kao i tri saune InterContinental Resort Amma Čanj imaće i glavni restoran i bar na krovu, klupski salon, sale za sastanke, plesnu dvoranu, kao i podzemni parking sa 260 mesta. Ovaj hotel takođe se nalazi na listi razvojnih projekata iz oblasti turizma, a vrednost investicije iznosi 77,01 mil EUR.

info:investitor.me

foto:ekapija.com/investitor.me/turaquadra.rs

2022. Sva prava zadržana. Imovina.rs
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.