Projekti
Beograd

TLD Belgrade

16. Jun 2021 1.179

Kada je krajem 80-ih doneta odluka o rušenju kultne kafane Tri lista duvana na uglu ulica Kneza miloša i tadašnjeg Bulevara revolucije zarad izgradnje hotela Hilton niko nije ni slutio da će tek tridesetak godina kasnije novi objekat ali druge namene dočekati svetlost dana.

tri lista duvana

foto:beogradskonasledje.rs

Priča počinje raspisivanje konkursa za ugaoni objekat na kom je 1990 godine prvonagrađeno rešenje bilo delo arhitekte Svetislava Ličine. Zbog situacije u kojoj se zemlja nalazila i raspada SFRJ projekat je otkazan a parcela na kojoj je trebalo da se gradi je ostala prazna.

Tokom 2000-ih godina nakon kupovine parcele od strane kompanije MPC, dolazi do ponovnog angažovanja profesora Ličine u saradnji sa sinom Aleksandrom. Izvršena je korekcija idejnog rešenja kao i prenamena objekta. Radovi počinju 2007. godine i zgrada dobija naziv po kafani na čijem će se mestu nalaziti. Nakon završetka grubih radova 2010. godine objekat je konzerviran i zaustavljena je dalja izgradnja.

tld belgrade

foto:mpcproperties.rs

Nakon 11 godina konzervacije kompanija MPC nastavlja radove i najavljuje modernu poslovnu zgradu pod imenom TLD Belgrade sa planom završetka radova početkom 2022. godine.

Poslovna zgrada biće klase A i pored kancelarijskog prostora sadržaće i uslužno-komercijalne sadržaje u prizemlju. Planirana površina je oko 8.300 m2 na 9 etaža u konceptu ovorenog prostora sa fleksibilnošću organizovanja zasebnih kancelarija. U prizemlju će se nalaziti moderne konferencijske sale a dizajn enterijera će uključivati zelene zone za opuštanje. Na poslednjem spratu nalaziće se krovna terasa sa prekrasnim pogledom. Podzemna garaža je predviđena na dva nivoa a pristup prostoru biće 24/7.

Nakon dugog vremena centar Beograda dobija jedan moderan poslovni prostor za kojim je ranijih godina bila velika potražnja.

2024. Sva prava zadržana. Imovina.rs
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.