Projekti
Beograd

Nema kupaca za zgradu EPS od 48 miliona evra na atraktivnoj lokaciji

19. Mar 2024 517

Nijedan investitor nije bio spreman da izbroji bar 48.536.127 evra, koliko su EPS i Elektrodistribucija Srbije procenili da vredi poslovno-energetski kompleks u Bloku 20 u Novom Beogradu, odmah uz poslovni prostor beogradskog građevinskog preduzeća Rad koji je iz stečaja prodat Delta holdingu.

„Na javni poziv za prodaju kompleksa u bloku 20 na Novom Beogradu nije pristigla nijedna ponuda“, potvrdili su za portal N1 u Elektroprivredi Srbije.

Reč je o poslovno-energetskom kompleksu EPS, za koji je ranije planirano da postane nova administrativna centrala Elektroprivrede Srbije i Elektrodistribucije Beograd. Nalazi se u blizini dva hotela – Hajata i Kraun Plaze. Vlada Srbije je saglasnost Elektroprivredi Srbije da proda ovaj kompleks u Novom Beogradu dala početkom decembra 2023, nakon što je krajem novembra Agencija za licenciranje stečajnih upravnika ponovo oglasila prodaju beogradskog građevinskog preduzeća Rad u stečaju, po početnoj ceni od 954,29 miliona dinara, piše N1.

Imovina Rada je krajem decembra prodata kompaniji Delta Real Estate, i to po početnoj ceni od 954,29 miliona dinara, Delta je, između ostalog, postala novi vlasnik nedovršene poslovne zgrada Rada, površine 27.340 kvadrata, u Ulici Milentija Popovića, u bloku 20 na Novom Beogradu, u neposrednoj blizini hotela Hajat i Kraun Plaza.

Inače, ista imovina Rada bila je već ponuđena na prodaju – tada je početna cena bila veća i iznosila je 1,36 milijardi dinara. Kupaca tada, baš kao i sada za imovinu EPS u prvom krugu – nije bilo.

U javnosti je upravo Delta viđena kao mogući zainteresovani kupac i za nedovršeni poslovno-energetski kompleks EPS, za šta je rok za podnošenje ponude bio 12. mart do 10 sati. Otvaranje ponuda bilo je zakazano za isti dan u 11 časova, ali, kako nam je potvrđeno – nijedna ponuda nije stigla.

Šta se nudilo na prodaju

U oglasu o prodaji nepokretnosti u zajedničkoj svojini EPS i Elektrodistribucije Srbije navedeno je da se one otuđuju u viđenom stanju, bez prava kupca na naknadne reklamacije.

Na prodaju su bile sledeće nepokretnosti:

– građevinsko zemljište koje čini katastarska parcela broj 2309/16 KO Novi Beograd površine 5.424 m2 na kojoj se nalaze objekti u izgradnji označeni kao objekti „A“ i „B“,

– građevinsko zemljište koje čini katastarska parcela 2309/15 KO Novi Beograd ukupne površine 5.016 m2,

– građevinsko zemljište koje čini katastarska parcela 2309/17 KO Novi Beograd ukupne površine 1.741 m2;

– građevinsko zemljište koje čini katastarska parcela 2309/18 KO Novi Beograd ukupne površine 428 m2, kao i objekte u izgradnji koji se nalaze na predmetnim parcelama.

Šta je trebalo da bude na tom mestu
Portal Beobuild je pisao 2018. godine da se radi “ o energetsko-poslovnom kompleksu koji će postati nova administrativna centrala EPS-a (Elektroprivrede Srbije) i EDB-a (Elektrodistribucije Beograd), ali i infrastrukturnog objekta sistemske trafo stanice 110/10 kV, 2×40 MVA“. Zgrada se, kako je pisano, gradi kako bi se objedinile tehničke i poslovne funkcije EPS-a, koje se do danas odvijaju na više različitih lokacija uz brojne logističke i finansijske probleme.

izvor:nova.rs

2024. Sva prava zadržana. Imovina.rs
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.