Projekti
Beograd

Parče raja između Kosmaja i Bukulje

25. Jul 2021 2.039

Godina za nama i pandemija koja nam je i dalje pred vratima, otvorili su “prozor” u nove vidike. Velika potražnja za vikendicama i placevima u okolini Beograda dala je osnov kako starosedeocima tako i investitorima da krenu u akciju, ovi prvi u prodaju a ovi drugi u investiranje u novi koncept života.

Najveći akcenat je stavljen na Kosmaj, nekad skoro zaboravljeno izletište na 626 m nadmorske visine sa spomenikom Kosmajskom odredu koji se sastoji iz pet betonskih krakova koji simbolizuju slobodarsku i ustaničku iskru.

kosmaj

Od prošle godine Kosmaj je preplavljen što izletnicima što porodicama u potrazi za savršenim mestom za beg iz grada. Razmišljajući u sličnom prvacu nekolicina investitora poželela je da luksuzan život preseli u prirodu. Projekti poput Kosmajski vrtovi i Renew Concept-a koji će biti posebno predstavljeni zamišljeni su kao luksuzni koncept sa kućama ( Kosmajski vrtovi) i ekskluzivni koncept sa kućama, apartamnima i hotelom ( Renew Concept). Svaki od njih svojim budućim stanarima pruža sve ono što se može dobiti u elitnom beogradskom naselju samo u prirodnom okruženju.

Ti luksuzni projekti svakako imaju upotrebnu vrednost i svoje buduće zadovoljne stanare ali mi vam ovaj put predstavljamo ideju nečeg sasvim drugačijeg. Predstavljamo ideju za one kojima ne treba 100+ m2 kuća sa okućnicom, one koji ne bi imali svoja dvorišta niti ograđen prostor, za one kojima je dovoljna brvnara sa galerijom za spavanje.

E baš za njih na brdu između Kosmaja i Bukulje rodila se ideja. Svakako , na raspolaganju može biti i čist luksuz poput helidroma, vrhunskog spa centra, luksuzne kamin sale. čak i leta balonom….ali akcenat bi bio na prirodi, jahanju konja, vožnji čezama kroz šumu, pecanju, bioskopu na otvorenom u letnjim danima ili noćnom sankanju i vožnji saonicama u zimskom periodu. Jer kad kažemo priroda, mislimo na brdo, na šumu, na potoke, mislimo na pogled od 360 stepeni.

kosmaj

Ovih 30 hektara zemlje na 50 kilometara od Beograda i zadovoljavajućom infrastrukturom čeka na dodatne ideje i predloge, a svakako i na investitore koji su se pronašli u ovoj viziji.

kosmaj

Pokušajmo da pronađemo balans između luksuza i istinske prirode i da taj osećaj priuštimo većem broju ljudi jer na kraju dana i onaj koji se sleteo helikopterom i onaj koji je došao svojim autom srednje klase žele isto…..parče prirode, domaće hrane i zvezdanog neba.

kosmaj

fotografije: imovina.rs, nikola đokić

2024. Sva prava zadržana. Imovina.rs
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.