Projekti
Beograd

Palata Beograd

12. Jul 2021 1.258

Sa visinom od 101 metar Palata Beograd nudi spektakularan pogled od 360 stepeni. U samom centru grada predstavlja specifičan “landmark” Beograda i zaštićeni spomenik kulture. Krajem 2020. godine kompanija Marera Properties započela je rekonstrukciju i uređenje prostora od 5 do 23 sprata. Kompanija je prostor kupila od grada Beograda na javnom nadmetanju.

palata beograd

Planirana je kompletna zamena svih instalacija, klimatizacije kao i protivpožarnih sistema. Kako je zgrada zakonom zaštićena spoljni radovi kao i radovi na fasadi moraju potpuno da očuvaju originalni izgled fasade. Svakako, iako izgledom ista sadržaće nove prozorske panele koje će ukrašavati ambijentalno svetlo. Poslednji spratovi kao i sam vrh Palate biće akcentovani posebnim osvetljenjem.

Kako je najavljeno poslovni prostor će imati visinu od 2.85 m do 5.90 m sa kancelarija od 323 m2 sa 4 lifta velike brzine i 2 otvorene terase sa baštama. Te bašte biće prave male oaze zelenila na 5-om i 6-om spratu. Loby sa recepcijom u različitim vrstama kamena biće veoma luksuznog enterijera. Kancelarije i sale za sastanke biće elegantno dizajnirane, sadržaće vrhunske materijale i tehnologije a otvoreni kancelarijski prostori biće fleksibilan i funkcionalan.

Najveći broj spratova namenjen je co-working prostoru dok će 22 i 23 sprat biti zasebni poslovni prostori . Na 22 spratu prvi nivo zamišljen je kao “open space” površine 493 m2 a imaće i galeriju površine 250 m2 dok će površina 23-eg sprata biti 477 m2.

palata beogradOd 1974. godine kada je sagrađena, "Palata Beograd" nije podvrgnuta nijednom značajnijem projektu rekonstrukcije, a kompanija Marera Properties se obavezala na dodatnu investiciju u vrednosti od osam miliona evra, kao i da će radove na objektu realizovati u roku od tri godine.

fotografije:mareraproperties.com

2024. Sva prava zadržana. Imovina.rs
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.