Projekti
Beograd

Novi stambeni kompleks Kosa kvart

14. Apr 2022 1976

Mesto humanog i udobnog stanovanja

„KOSA KVART“, novi stambeni kompleks na Bežanijskoj kosi, je još jedan u nizu objekata moderne arhitekture i visokog kvaliteta realizacije kompanije ENERGOPROJEKT.

„KOSA KVART“ se nalazi u izdvojenom, mirnom delu naselja Bežanijska kosa, na samom obronku brda, na visoravni sa pogledom na novobeogradske blokove. U neposrednoj blizini kompleksa nalazi se centar naselja i svi javni sadržaji neophodni za kvalitetan način života moderne porodice (vrtići, osnovne škole, Klinički centar Bežanijska kosa, pijaca, prodavnice, pošta, banke, apoteke, crkva i td). Lokacija je saobraćajno dobro povezana sa centralnim delom Novog Beograda, blokovima uz Savu i rekom Savom, aerodromom Nikola Tesla. U neposrednoj blizi su i najznačajniji autoputevi koji Beograd povezuju sa gradovima Novi Sad, Zagreb, Niš, i najnoviji autoput Miloš veliki.

kosa kvart

Projektovan u skladu sa principima humanog stanovanja u objektima niske spratnosti, „KOSA KVART“ budućim stanarima pruža potpun komfor, prilagođen potrebama modernog stanovanja, uz obezbeđenje osećaja pripadnosti, ušuškanosti i topline porodične atmosfere.

Na dve katastarske parcele, projektovane su dve celine: blok A i blok B. U svakoj celini projektovano je po šest objekata u nizu, koji čine dva ćirilična slova „P“, okrenuta jedno ka drugom. Svojim položajem ove dve celine jasno definišu unutrašnji prostor – dvorište sa skladno uređenim zelenim površinama, koje će biti opremljeno savremenim elementima urbanog mobilijara - klupama, dečijim igralištem, osvetljenjem.

kosa kvart

Kompleks ima 168 stambenih jedinica, po strukturi od dvosobnih do četvorosobnih. Svaki ulaz sa prosečno 9 do 18 stanova je sopstvenim stepeništem i liftom direktno povezan sa podzemnom garažom. Određeni broj stambenih jedinica u prizemlju ima i sopstvene bašte, što ovaj kompleks izdvaja o većine u gradu.

„KOSA KVART“ je redak spoj komfora modernog života i prirodnog okruženja.

Sve informacije o projektu i stanovima možete naći na veb-strani projekta: https://kosakvart.rs/sr

2022. Sva prava zadržana. Imovina.rs
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.