Projekti
Beograd

Novi Dorćol

19. Sep 2021 2.074

Na parceli od 2 hektara u delu Dorćola na kom je 1897. godine svoj početak imala tekstilna industrija a nakon Drugog svetskog rata fabrika tekstilne industrije prelazi u mašinsku industriju kompanija Deka inženjering gradi kompleks Novi Dorćol površine 100.000 m2. Vrednost investicije je preko 130 miliona evra sa planiranih 572 stana i više od 700 parking mesta. Integrisanjem objekta “ Platnare “ i elemenata proizvodnih hala u okviru novog kompleksa želja je da se sačuva industrijska arhitektura 19.veka. Projekat se gradi u dve faze, gde je u prvoj fazi izgrađeno je 225 stanova či 15 lokala a useljenje prvih stanara je počelo u julu 2021. godine. Početak druge faze planiran je za oktobar 2021 a sastoji se od 347 stanova i 7 lokala.

novi dorcol

Na par minuta od Botaničke bašte, pijace Bajloni i Bitef teatra u okruženju prepoznatljive arhitekture sa početka 20.veka ali i modernih zgrada Novi Dorćol je mesto koje pruža lepotu života u centru grada.

Stambeni prostor kompleksa Novi Dorćol projektovan je da odgovara raznim životnim stilovima, obezbeđujući udobnost života u urbanom delu grada, uz osećaj privatnosti i veliku funkcionalnost a kao doprinos tome je i predviđenih više od 4.000 m2 zelenih površina. Stambene jedinice su strukturalno podeljene u kvadrature različitih veličina od 34 m2 do penthousa površine 167 m2, od jednosobnih do petosobnih stanova. Moderne, komforne i jedinstvene stanove odlikuje savremena gradnja, izbor vrhunskih materijala, kao i visok nivo završne obrade, sa posebnim fokusom na energetsku efikasnost.

novi dorcol

Svi stanovi će biti podržani smart home sistemom, koji omogućava prilagođavanje stana korisniku.  Implementacija smart home sistema omogućava energetsku efikasnost na visokom nivou, kroz daljinsko kontrolisanje rada uređaja u stanu, grejanja i rasvete, pružajući sigurnost simulacijom prisustva protiv provalnika. Ceo kompleks je pokriven CCTV internim video nadzorom, a objekti obezbeđenjem i portirnicom 24/7.

Kompleks budućim stanarima obezbeđuje udoban život u modernoj, urbanoj oazi, uz blizinu reke, a na dohvat centra gradaviše.

novi dorcol

U prizemlju kompleksa, na površini od 2.600 kvadratnih metara, predviđeni su lokali sa različitim sadržajima poput restorana, vrtića, igraonica i mnogih drugih uslužnih i prodajnih delatnosti. Površine lokala su od 60 m2 do 310 m2.

izvor/foto:novidorcol.rs

2024. Sva prava zadržana. Imovina.rs
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.