Projekti
Region

Nikšićki LD Group gradi stambeni kompleks na 30.000 kvadrata u Podgorici

21. Feb 2024 576

Kompanija LD Group iz Nikšića planira izgradnju stambeno-poslovnog objekta u Podgorici, u zahvatu DUP-a Univerzitetski centar. Za izgradnju ovog objekta sredinom 2022. godine izdati su i urbanističko-tehnički uslovi.

To se može videti u zahtevu za odlučivanje o potrebi izrade elaborata procene uticaja na životnu sredinu, koji je investitor podneo Agenciji za zaštitu životne sredine. Ukupna površina lokacije za gradnju je 7.441,67 m2 i neizgrađena je.

Prostor DUP-a Univerzitetski centar u Podgorici, zauzima prostor između puta za Marezu, Cetinjskog puta, Zagoričkog puta i bivše fabrike Radoje Dakić, uključujući deo Tološke šume.

U priloženoj dokumentaciji može se videti da ukupna bruto površina objekta sa podrumom iznosi 28.267,54 m2, a neto 24.619,07 kvadrata. Spratnost je Po+P+7+Ps. Planskom dokumentacijom, lokacija za gradnju predstavlja deo podceline 4, koja je u kompozicionom smislu organizovana kao centralizovani arhitektonski sklop, sa naglašenim unutrašnjim trgom koji predstavlja centar okupljanja budućih korisnika objekata.

ld group

Za potrebe stambeno poslovnog objekta, u podrumskom delu objekta, predviđena je podzemna garaža sa 235 parking mesta. U sklopu planirane saobraćajnice “b-b”, ispred objekta, predviđeno je još 26 parking mjesta za korisnike unutar stambenog bloka, tako da ukupan broj korisnika planiranih parking mesta iznosi 261. U kompozicionom smislu objekat je podeljen na 4 celine: lamele 1 i 2, 3 i 4. Prizemlje je poslovne namene, sa 12 nezavisnih poslovnih prostora.

Spratovi objekta na kojima su projektovane lamele 1 i 2, i lamele 3 i 4, sa nezavisnim ulazima na nivou prizemlja, orijentisanim ka dvorištu i vertikalnim komunikacijama. U lameli 1 biće ukupno 49 stanova – 9 jednosobnih, 26 dvosobnih i 14 trosobnih. Projektom je predviđeno da Lamela 2 ima 48 stanova, od čega 24 dvosobna i 24 trosobna, dok će u Lameli 3 biti ukupno 47 stanova – 30 jednosobnih, 8 dvosobnih i 9 trosobnih. Na kraju, Lamela 4 će imati 56 stanova – 38 jednosobnih, 10 dvosobnih i 8 trosobnih. Ukupno je u svim lamelama predviđeno 200 stanova – 77 jednosobnih, 68 dvosobnih i 55 trosobnih. Ukupno 200 stambenih jedinica.

Kolski pristup lokaciji i objektu u nivou prizemlja predviđen je sa planirane pristupne saobraćajnice “b-b” sa jugozapadne strane lokacije, sa koje je istovremeno obezbeđen i direktan pristup jednom broju parking mesta na terenu kao i rampi koja vodi do garaže.

izvor:investitor.me

foto:ekapija

2024. Sva prava zadržana. Imovina.rs
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.