Projekti
Region

Green Side Residence Zagreb

20. Dec 2021 2.035

Na zelenoj površini Arena Centra i Laništa, koji poslednjih godina predstavljaju jednu on centralnih tačaka života, zabave, rekreacije i shoppinga u Zagrebu, razvija se stambeni kompleks Green Side Residence, moderno i zeleno stambeno naselje nove generacije.

green side zagreb

Kompleks se nalazi na jugozapadnom ulazu u Grad, 1 km zapadno od Laništa, uzduž Karlovačke ceste. U neposrednoj blizini svih sadržaja, naselje nudi beg od svakodnevne saobraćajne gužve i buke. Samo nekoliko minuta od autoputa i 13 minuta od centra Zagreba čine lokaciju naselja jednako atraktivnom za rad u centru i putovanja van Zagreba. Prva useljenja planirana su na jesen 2022. godine.

green side zagreb

Ovaj jedinstveni stambeni projekat delo je arhitektonskog studija Log Urbis čiji je cilj bio kreiranje celokupnog, urbanistički planiranog rezidencijalnog naselja po meri današnjice. Želja za kvalitetnim i funkcionalnim prostorom koji odiše kvalitetima doma, nadvladala je trendove maksimalne izgrađenosti i izgrađena površina daleko je manja od zakonski propisane norme. Rezultat ovakve optimizacije parcele je odnos otvorenih i zatvorenih površina koji osigurava pogled na prirodu iz svih delova stana, a gotovo sav parking smešten je u podzemnim nivoima što dodatno osigurava čistu i zelenu okolinu.

Projekt se sastoji od ukupno dve faze, Modus i Atrium. U ponudi je ukupno 321 stanova od kojih 158 pripada prvoj fazi Modus a 163 pripada drugoj fazi Atrium. Stanovi imaju široki raspon kvadrature - od 49 do 164m2 i svaki poseduje lođu, terasu, baštu ili krovnu baštu. Naselje ima ukupno 412 garažnih i spoljnih parking mesta.

green side zagreb

Konstrukcija objekata je armirano-betonska dok je fasada od kamene vune debljine 16 cm sa završnim silikonskim slojem. Pregradni zidovi između stanova su armirano betonski debljine 20 cm i dodatno zvučno izolovani oblogom od gips-kartonskih ploča sa ispunom od mineralne vune, zidovi prema hodnicima su armirano betonski debljine 20 cm a pregradni zidovi unutar stanova su izolovani oblogom od gips-kartonskih ploča debljine 10 cm. Parket je višeslojni hrastov proizvođača Galeković. Spoljašnja vata su protivpožarna i protivprovalna a grejanje u stanovima je podno priključeno na Samsung toplotne pumpe sa termostatima u u dnevnoj, spavaćim sobama i kupatilima. Svaki stan dobija wifi set za mobilno upravljanje putem aplokacije. Spoljašnja stolarija je niskih parapeta (60 cm) sa velikim staklenim površinama. Roletne su aluminijumske.

green side zagreb

Investitor je XPRIMIA Real Estate Group. Planirano useljenje prve faze je jesen 2022. godine a druge faze jesen 2023. godine. Cene stanova se kreću od 2.290 e/m2.

green side zagreb

foto:greensideresidence.hr

2024. Sva prava zadržana. Imovina.rs
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.