Projekti
Beograd

Green Escape

05. Oct 2021 1.306

Uz sam auto put Beograd-Zagreb kompanija Imel Group krajem 2020. godene počela je izgradnju poslovnog kompleksa Green Escape. Kompleks se gradi u 3 faze sa maksimalnom površinom blizu 70.000 m2. Zemljište se sastoji od tri parcele gde su planirane poslovne zgrade sa komercijalnim sadržajem koji će u potpunosti pratiti sve potrebe budućih korisnika i njihovih posetioca i biti koncipiran kao novi poslovni distrikt. Kao dodatni sadržaji na raspolaganju će biti poslovni apartmani, konferencijske sale, sportski sadržaji kao i veći broj uslužnih sadržaja.

Prva faza kompleksa je zgrada K1 površine 28.710 m2, visine četiri sprata sa dve podzemne etaže parkinga koji sa spoljnim parking prostorom daje mogućnost parkinga za 266 vozila. Očekivan završetak radova je proleće 2022. godine. Velika pažnja je posvećena prirodnom okruženju i zelenilu i zamisao projektanata je bila ono postane svakodnevna vizura i prostor za odmor. Površina sprata je 3.280 m2 i skladu sa konceptom cele zgrade, isti poslovni prostor, u organizacionom i tehničkom smislu, funkcionalan je i fleksibilan te može funkcionisati kao otvoreni prostor, ali se istovremeno može organizovati i u celini, a može se i pregraditi, u skladu sa potrebama korisnika. Zgrada je zamišljena i projektovana da promoviše povezivanje otvorenih i zatvorenih prostora koji dajući novi kvalitet i dimenziju radnom okruženju. Njegovi korisnici će imati direktan i lak pristup otvorenim terasama i zelenim površinama, koje nisu u vidnom polju i na raspolaganju svim zaposlenima, tako da zapravo mogu postati deo radnog okruženja.

green escape

Poseban naglasak dat je zastakljenim ugaonim delovima zgrade, kancelarije u uglu koje imaju posebna mesta i čine najatraktivnije delove tipičnog radnog prostora, ispunjene prirodnim svetlom i širokim pogledom. Povučeni sprat predstavlja najatraktivniji deo zgrade, jer njegov široki stakleni front sa terasama i zelenilom daje najbolje radno okruženje, sa panoramskim pogledom prema okolini i direktnim pristupom na otvoreno. Zato je ovaj deo zgrade posebno interesantan za pozicioniranje sadržaja, kao što su prostorije za najviše rukovodstvo, kreativne aktivnosti, konferencijska sala velike visine, teretana, sadržaji za brigu o deci itd.

green escape

Tri vertikalne jezgre zgrade pružaju tri odvojena ulaza, koji su odvojeni u prizemlju i povezani na nivou prvog sprata. Na ovaj način obezbeđen je visok nivo funkcionalnosti, koji omogućava ne samo horizontalnu već i vertikalnu funkcionalnu podelu prostora, u više celina, ili kontrolisanu funkciju sa tri ulaza u različitim režimima rada, tj. prilagođen potrebama klijenta. Takođe, povezivanje svih ulaza, u zoni prvog sprata, omogućava postavljanje zajedničkih, javnih i polujavnih prostora u ove dve zone, uz njihovu jasnu kontrolu.

green escape

foto:greenescape.rs

2024. Sva prava zadržana. Imovina.rs
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.