Projekti
Beograd

Gradnja novog kompleksa sa hotelom i stambenim jedinicama na Novom Beogradu.

07. Mar 2022 626

Na parceli površine 4.262 m2 kompanija Dalmak d.o.o planira izgradnju kompleksa koji će sadržati 41 stambenu jedinicu i hotel sa 4 zvezdice sa 28 soba i ukupno 56 kreveta. Ukupna planirana površina objekta iznosiće više od 17.000 m2 kvadratnih od čega više od 13.000 m2 nadzemno i 4.000 m2 podzemno, sa odnosom stambenog i poslovnog 70% prema 30%.

Javnu prezentaciju projekta oglasi je Sekretarijat za urbanizam i građevinske planove na sajtu Grada Beograda. U okviru urbanističkog plana pored izgradnje stambeno-poslovnog objekta planirane su zelene površine kao i površine za kolski i pešački pristup. Postojeća namena lokacije je za privredne i komercijalne delatnosti a parcelu okružuju delom devastirani objekti a delom zelene površine. Lokacija je u okruženju gradskih blokova koji se nalaze u fazi formiranja i u dokumentaciji se navodi da ne postoji građevinska linija koja je dominantna. Na predmetnoj parceli trenutno se nalaze objekti koji su predviđeni za rušenje i to jednospratni objekat koji funkcioniše kao hotel kao i balon i sportska hala.

tosin bunar

Objekat će se nalaziti u ulici Tošin bunar 224a i biće spratnosti Po+Su+P+8. Parkiranje je rešeno na parceli i unutar objekta će biti 3 garaže površine jedna 1.366 m2, druga 863 m2 i treća 745 m2. Pristup garaži je preko ulazne rampe. Na otvorenom delu nalaziće se 104 mesta za parkiranje, više od predviđenih 59, gde je 6% parking mesta za invalide. Pešački pristup planiran je sa ulice Tošin bunar.

U delu suterena prema Ulici Tošin bunar projektovani su: glavni ulaz u hotel, recepcija i prateće prostorije, službeni ulaz u hotel sa pratećim prostorijama, kao i vertikalne komunikacije hotela (dva lifta i stepenište) i ulaz u stambeni deo objekta i vertikalne komunikacije stambenog dela objekta (dva lifta i stepenište). Na prvom spratu nalaziće se hotelski sadžaji: restoran, hotelska kuhinja, pomočne prostorije i dve hotelske sobe ali i i šest stanova. Na drugom i trećem spratu biće 11 hotelskih soba i šest stanova. Na četvrtom spratu projektovane su dve hotelske sobe i tehničke prostorije za bazen kao i šest stanova. Na petom spratu su hotelska sala za fitnes, prostorija za masažu, svlačionice i bazen. Za stambenu namenu na petom spratu nalaziće se šest stanova. Na šestom, sedmom i osmom spratu biće samo jedinice namenjene za stanovanje od kojih 3 dupleks stana.

foto:dalmak gradnja

2022. Sva prava zadržana. Imovina.rs
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.