Projekti
Srbija

Emerald Garden Residence Novi Sad

Kompleks Emerald Garden residence nalazi se u naselju “ Detelinara” u Novom Sadu. Investitor je kompanija Emerad Hill sa višedecenijskim iskustvom i preko 100.000 m2 izgrađenog stambenog i poslovnog prostora na domaćem tržištu i skoro 1.000 izgrađenih stanova na 22 lokacije.

Naselje Detelinara nastaje negde nakon završetka prvog svetskog rata, a naziv je dobilo po zasejanoj detelini na zemljištu, gde nije bilo izgrađenih kuća. Na prostoru Stare Detelinare od samog njenog nastanka, dodeljivane su poljoprivredne parcele, zainteresovanim poljoprivrednicima. Lokalni stanovnici su u to vreme sadili velike delove svoje zemlje detelinom, a sadili su je iz praktičnog razloga. U sadašnje vreme Detelinara ima sasvim drugačiji izgled, promenio se i sastav stanovništva. Najveća promena, desila se na potezu od ulice Kornelija Stankovića ka sajmu, gde je veliki broj kuća srušen i na njihovo mesto izgrađen veliki broj modernih zgrada sa stanovima i lokalima. Značajno je napomenuti kako je za vreme ekspanzije gradnje na Novoj Detelinari, ovo naselje u tom trenutku bilo najveće gradilište stambenih zgrada u Evropi. To je sada jedno potpuno novo naselje koje se zove Nova Detelinara.

emerald garden residence

Emerald Garden Residence” ima suterenski parking prostor na dva nivoa sa 105 prostranih garažnih mesta, i pažljivo dizajniranu, samoodržavajuću zelenu površinu koja pokriva poslovni kompleks u prizemlju zgrade, pružajući užitak stanarima u momentima opuštanja, čijim prizorima su okruženi. Zeleni krovovi utiču na mikroklimu smanjenjem zagrevanja mikrolokacije, kao i na uštedu energije za hlađenje u letnjem periodu.

Prizemlje “Emerald Garden Residence” namenjeno je za poslovne prostore. Dovoljno je prostrano i optimalno isprojektovano da zadovolji potrebe komercijalnih sadržaja. Iznad prizemlja, na pet etaža, smešteno je 84 stambene jedinice, različite sobnosti i kvadrature, projektovane da funkcionalnošću i vrhunskim kvalitetom izrade prevaziđu očekivanja svojih budućih vlasnika. Površine su od 30 m2 pa do 100 m2 struktura od garsonjera do četvorosobnih.

emerald garden residence

U samoj gradnji kao i opremanju stanova velika pažnja poklonjena je zaštiti životne sredine i uštedama na potrošnji vode, struje kao i toplotne energije. Ugradnjom gasnih kotlarnica u objektima omogućeno je stanarima mogućnost štednje i do 50%. Ovim putem troškovi grejanja su samo u grejnoj sezoni. U saradnji sa kompanijom Hansgrohe, u stanovima su ugrađene česme sa EcoSmart tehnologijom, uz koje je benefit ušteda u potrošnji vode i do 50%. Ova tehnologija zasniva se na mešanju vazduha sa vodom, ispuštajući potrebnu količinu vode ujedno pružajući osećaj punoće mlaza.

Završetak gradnje je predviđen za kraj 2022. godine

izvor:emeraldhill.rs

2023. Sva prava zadržana. Imovina.rs
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.