Projekti
Srbija

Eko naselje Šumadijski kutak

Eko naselje „Šumadijski Kutak“ je koncipirano kao održiv turistički kompleks koji će ponuditi različite vrste aktivnosti i uslugu/proizvode visokog kvaliteta. Ovaj prostor će predstavljati savršeno mesto za beg u prirodu radi obnove energije i unutrašnjeg balansa, ali i za sticanje iskustava vrednih pamćenja.

eko naselje

Principi na kojima se bazira kompletno naselje su:

Eko urbana gradnja i eko konstrukcija - minimalan štetni uticaj na postojeće okruženje i prirodni i reciklirani materijali za gradnju

Energetski efikasne i “smart” zgrade - minimalna potrošnja energije sa naprednim sistemom koji redukuje troškove

Obnovljivi izvori energije i odgovorno korišćenje vode - sistemi za sakupljanje kišnice, efikasna upotreba otpadnih voda, specijalni filtracioni sistemi i visoki procenat energetske nezavisnosti.

Reciklaža otpada,zdrava ishrana i saobraćaj koji ne šteti prirodi - Odgovorno odlaganje I reciklaža otpada I upotreba ekoloških materijala, saradnja sa lokalnim farmerima, rekreacija, hodanje, vožnja bicikla I upotreba elektičnih vozila.

eko naselje

Koncept potpune harmonije sa prirodom je i misija kompanije.

Pružiti korisnicima različite sadržaje u današnje vreme je imperativ koji predstavlja dodatu vrednost. Sadržaji koji su osmišljeni u naselju su:

* Smeštaj u bungalovima u zemlji, planinskim bungalovima ili studijima različitih veličina i uređenja.

* Restoran i kafić - Glavni restoran, sky & lounge bar, sportski kafe, juice bar – lokalna proizvodnja organske hrane, nacionalna i internacionalna kuhinja.

* Konferencije - Dve sale za konferenciju, multi funkcionalni enterijer, usluge bara i keteringa, predviđeno za događaje do 80 ljudi i team building-e.

* Spa & Wellness - Unutrašnji i spoljašnji bazen sa toboganima, dečiji bazeni sa toboganima, bazeni sa masažerima, vodopadima i saunama, parnim kupatilima, teretanom i specijalnim wellness programima.

* Šetnje, dečija igrališta, streličarstvo, multifunkcionalni tereni.

* Park avanture, ergela konja sa zoo vrtom, turističke ture i edukativne radionice.

eko naselje

eko naselje

izvor:sumadijskikutak.net

2023. Sva prava zadržana. Imovina.rs
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.