Projekti
Region

City kvart u Podgorici dobija novih 245 stanova

30. Jan 2024 689

Agencija za zaštitu životne sredina dala je saglasnost na Elaborat procene uticaja na životnu sredinu kompaniji KIPS Gradnja za izgradnju novog stambenog kompleksa na mestu nekadašnje fabrike Radoje Dakić. Utvrđeno je da Elaborat procene uticaja na životnu sredinu za izgradnju objekta – višeporodično stanovanje sa delatnostima, urađen u skladu sa Zakonom o proceni uticaja na životnu sredinu i da sadrži definisane mere za sprečavanje, smanjenje ili otklanjanje štetnih uticaja na životnu sredinu.

Rešenjem o davanju saglasnosti utvrđena je obaveza investitora da izgradnju objekta višeporodičnog stanovanja sa delatnostima realizuje u svemu prema merama zaštite životne sredine utvrđenim u Elaboratu, a koje se prevashodno odnose na mere za sprečavanje, smanjenje ili otklanjanje štetnih uticaja u toku izvođenja projekta, eksploatacije i u slučaju akcidenta, kao i na program praćenja uticaja projekta na životnu sredinu (monitoring).

KIPS gradnja na parceli površine 10.144 m2 planira izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa čija je bruto građevinska površina 31.796,76 m2.

Projektom je predviđena izgradnja tri objekta uz ulicu, koji će se sastojati od sedam lamela. Sve zgrade će imati po dve podzemne etaže, odnosno dva podruma, prizemlje i pet spratova. Sva tri objekta imaće zajedničku garažu koja se prostire na dva nivoa. Predviđena su ukupno 333 parking mjesta, i to 302 u podzemnoj garaži i 31 na nivou prizemlja. Obezbijeđeno je i 18 parking mesta za osobe smanjenje pokretljivosti.

Prizemlje je namenjeno poslovnim prostorima različite tipologije i površina.

Ukupan broj stanova je 245 – 180 jednosobnih, 45 dvosobnih i 20 trosobnih stanova.

Gradnja objekata je planirana fazno pri čemu se je predviđeno da u prvoj fazi bude izgrađen objekat III sa podrumskim etažama celokupnog bloka. U drugoj fazi predviđena je gradnja objekta II, a u trećoj objekta I.

KIPS gradnja je 2021. godine kupila dve parcele nekadašnje fabrike Radoje Dakić koje se nalaze u City kvartu, delu Podgorice sa najskupljim stanovima.

Kompanija je tada kupila parcelu broj 9 površine 7.923 kvadrata za 2,3 mil EUR, kao i parcelu broj 10 od 10.143 kvadrata za iznos od 2,92 miliona eura.

izvor:investitor.me

foto:agencija za zaštitu živote sredine

prodaja stanova pik smrtovnice avaz knjige cvijece blumen horoskop kalkulator online

2024. Sva prava zadržana. Imovina.rs
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.