Projekti
Srbija

Avenija Garden Residence Novi Sad

15. Feb 2022 2.338

Na atraktivnoj lokaciji u Novom Sadu, između Bulevara Evrope, Bulevara Cara Lazara, ulice Cara Lazara i Aranji Janoša, kompanija Galens Invest gradi stambeni kompleks Avenija Garden Residence.

U okruženju se nalazi više osnovnih i srednjih škola, sportski tereni i parkovi, kao i destinacije za kupovinu poput tržnog centra Promenada do kog nije daleko otići pešice.

avenija garden galens

Kompleks sadrži ukupno 399 stambenih jedinica i 31 lokal raspoređenih u devet lamela. Takvu gustinu naseljenosti, za koju moramo priznati da postoji na obližnjem Limanu, trebalo je funkcionalno obezbediti. Parkiranje je rešeno s podzemnom garažom na dva nivoa ispod cele parcele, a na jedan stan predviđeno je 1,1 parking mesto. Takođe bilo je potrebno planirati jedno parking mesto na 60 metara kvadratnih poslovnog prostora, što predstavlja strožije uslove od dosadašnjih 70 metara kvadratnih. Kako bi se izbegle gužve na okolnim bulevarima, obezbeđena su četiri ulaza u podzemnu garažu iz ulice Aranji Janoša, čiji profil za sada ostaje nepoznat i u nadležnosti je grada.

avenija garden galens

Stambeni blokovi će posedovati B razred energetske efikasnosti, a njihovi atrijumi biće ozelenjeni. S urbanističkog stanovišta zapažamo da je položaj parcele gotovo idealan, šira strana položena je u pravcu istok-zapad. Takav položaj omogućio je planiranje velikih zidnih i staklenih površina uz južni obod građevinskog zemljišta, što je od izuzetnog značaja u procesu insolacije naročito tokom zimskih meseci. Dobra provetrenost postiže se mnogobrojnim otvorenim prostorima između lamela, ali i širokom saobraćajnicama koje će ovoj lokaciji samo dati na značaju.

Spratnost je od P+7 do P+9 u zavisnosti od lamele a strukture su od jednoiposobnih do troiposobnih stanova. Svi stanovi imaju hrastov parket, grejanje po utrošku i pripremu za klimu. 

izvor i foto:gradnja.rs,galens.rs

2024. Sva prava zadržana. Imovina.rs
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.