Najnoviji trendovi

Zavirite u prvi hotel na skijalištu u Crnoj Gori: Stan u kolašinskom Swissotelu od 6.000 do 10.000 eura po kvadratu

08. Feb 2024 3.516

Nakon više od decenije, Kolašin je dobio novi luksuzni hotel – Swissôtel Resort Kolašin na Bjelasici otvoren je u januaru kao prvi hotel na ski-stazama u Crnoj Gori. Smešten na planini, na 12 kilometara od centra Kolašina, hotel je deo planinskog rizorta Kolašin Valleys, koji obuhvata dva ski-sela na skijalištu Bjelasica. Oba ski-centra nude kombinovanu stazu dužine 45 kilometara i u narednoj deceniji bi trebalo da budu deo ekspanzivne mreže međusobno povezanih skijaških staza dužine 141 kilometar.

swissotel kolasin

Hotel je baziran na kondo-modelu, odnosno, stambene jedinice nudi kupcima, koji se ugovorom obavezuju da iste određeni period u godini ustupe za iznajmljivanje. Cene kvadratnog metra kreću se od 6.000 do 10.000 eura, a dobar deo je već prodat.

Menadžer Swissôtela Đorđije Pašić izjavio je da hotel nudi 116 smeštajnih jedinica sa direktnim pristupom ski-stazi Kolašin 1600, usluge skijašnice, dva restorana, bar sa kaminom, cigar-bar i shopping prostor globalnih ski-brendova. Hotel je kategorisan sa 4 zvjezdice.

swissotel kolasin

“Ovde gosti mogu iz svojih udobnih soba i apartmana nesmetano da pređu na ski-staze ili da sa svojih balkona uživaju u pogledu na padine i obližnje planinske vrhove. Tim hotela trenutno čini 70 zaposlenih, u najvećem procentu iz Crne Gore, a veoma smo ponosni na činjenicu da dominantan broj naših kolega dolazi upravo iz opština koje gravitiraju Bjelasici. Više od trećine zaposlenih je iz Kolašina i Mojkovca. To će nam i ubuduće biti cilj. Uvereni smo da upravo osoblje sa ovih prostora može najbolje predstaviti tradicionalnu gostoljubivost područja i kreirati personalizovano iskustvo za svakog gosta”, naveo je Pašić.

swissotel kolasin

Hotel na Bjelasici je prvi planinski hotel Swissôtel brenda na Balkanu. U skladu sa okruženjem i tradicionalnom crngorskom gradnjom, nebrušeni kamen i patinirano drvo su glavni elementi cjelokupnog dizajna.

“Ovo je luksuzni hotel na trenutno najvišem nadmorskom položaju u zemlji. Spoj rustičnog šarma i moderne udobnosti u enterijerima je upotpunjen repariranim tradicionalnim ćilimima, koje smo otkupljivali od stanovništva, ručno tkanim uzglavljima kreveta i fotografijama iz prošlosti Kolašina, dominanto sa skijaškim motivima koji odaju počast istoriji područja i tradiciji zimskih sportova grada. Iza svakih vrata rafinirani dizajn ambijenta u drvetu od poda do plafone, goste uvodi u atmosferu planinske kolibe luksuzne udobnosti”, saopštila je Dragana Bećirović, savetnica na projektu Kolašin Valleys.

swissotel kolasin

Ona je dodala da će tokom januara i februara biti upriličene posete i obilasci hotela za građane Kolašina i drugih okolnih opština, lokalne zvaničnike i predstavnike državnih institucija, biznis zajednicu, predstavnike veliki investitorskih projekata i druge. Kolašin je odlično povezan sa crnogorskom jadranskom obalom, susednim državama i širim regionom. Mreža auto-puteva koji se brzo razvijaju omogućavaju izuzetnu pristupačnost. Novoizgrađeni autoput koji povezuje Kolašin sa Podgoricom, povećava udobnost putovanja, a blizina međunarodnog aerodroma Podgorica, udaljenog samo 40 minuta vožnje auto-putem, osigurava pristup glavnim evropskim destinacijama.

izvor:investitor.me

foto: sothebysrealty.me

2024. Sva prava zadržana. Imovina.rs
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.