Najnoviji trendovi

Varmblixt nova kolekcija Ikee

IKEA i dizajnerka sa sedištem u Roterdamu Sabine Marcelis predstavljaju kolekciju VARMBLIXT, koja sadrži skulpturalne rasvete, jedinstveno posuđe za serviranje, živopisne podne prostirke i još mnogo toga. U robnu kuću IKEA upravo je stigla kolekcija od 19 proizvoda dizajniranih za interakciju s direktnim i indirektnim svetlom. VARMBLIXT označava početak IKEA-inog puta ka povećanju radoznalosti ljudi za kućno osvetljenje. Dugoročno, IKEA pokušava da podstakne promenu u percepciji osvetljenja kao jednostavno funkcionalnog u odnosu na osvetljenje koje ima emocionalni efekat. Zato je kolekcija VARMBLIXT dizajnirana da podstakne interesovanje za različite mogućnosti svetlosti – da promeni izgled, osećaj i atmosferu naših domova.

varmblikst

varmblikst

Nova Ikea kolekcija

U VARMBLIXT kolekciji postoje četiri rasvetna tela koja će ostati u IKEA asortimanu. Svetla, inspirisana Sabininom kreativnom sposobnošću da se igra sa jedinstvenim oblicima i predmetima, su centralna tačka dizajna kolekcije. Najvažnije osvetljenje uključuje VARMBLIXT LED privezak, koji ima zakrivljene cevi od mat belog stakla, i VARMBLIXT LED zidno ogledalo dizajnirano sa poluprovidnim staklenim panelom i svetlosnom trakom. Oba proizvoda su zadivljujući skulpturalni objekti kada su isključeni, a kada su uključeni pretvaraju se u magični prikaz tehnologije osvetljenja. „Želela sam da zauzmem neočekivan pristup u preispitivanju ideje o tome kako osvetljenje funkcioniše u kući, da inspirišem ljude da razmotre nove forme i elemente koji se mešaju i ističu različite vrste unutrašnjih prostora na nove, smele i umetničke načine“, kaže Sabine Marcelis.

varmblikst

varmblikst

Sabine stvara magična iskustva

Sabine Marcelis je fascinirana različitim svojstvima materijala i efektima koje neki od njih mogu pružiti. Njena praksa je vođena procesom, a njeni dizajni su rezultat opsežnog eksperimentisanja sa idejama i materijalima. Radeći na dizajnu proizvoda, instalacija i prostora, Sabine nastoji da stvori magična iskustva. Diplomirala je na prestižnoj Akademiji za dizajn u Ajndhovenu u Holandiji, a njen rad je slavljen na svetskim revijama dizajna. Magazin Wallpaper* proglasio ju je za dizajnera godine 2020, a Architectural Digest ju je dva puta uvrstio među stotinu najvažnijih kreativaca na svetu, 2021. i 2022. godine. Nova Ikea VARMBLIXT kolekcija takođe donosi karakterističan element viđen u Sabininim ranijim radovima: savršeno beskonačnu krofnu. Prva serija dizajnerskih predmeta inspirisanih beskonačnim oblikom krofne biće dostupna u dve veličine posuđa i jednoj prepoznatljivoj lampi. Kombinujući viziju umetnosti i dizajna, VARMBLIXT LED lampa, u svom zakrivljenom stilu, predstavlja umetnički dodatak enterijeru kada svetlost prodire kroz nju i svestran objekat koji se može montirati na zid ili izložiti na stolu.

varmblikst

Fokusi na toploj paleti boja

„Kada svetlost prođe kroz narandžasto staklo, meki oblik nalik krofni sija toplim sjajem“, kaže Sabine Marcelis. "To je magičan prizor koji privlači oči - bilo da stoji na stolu ili visi na zidu", dodaje ona. Kolekcija – koja se fokusira na inherentno toplu paletu boja – sadrži dva tepiha inspirisana zracima zalaska sunca. Veći tepih, koji je napravljen od 100% ručno predene vune, ima topli gradijent boje.

varmblikst

izvor:jurnal

foto:ikea

2023. Sva prava zadržana. Imovina.rs
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.