Najnoviji trendovi

Savršen dizajn vrata za vašu kuću

20. Jul 2021 1.220

Izbor savršenih vrata za vaš dom nije lak zadatak, pogotovo kada imate toliko izbora. Pre nego što se odlučite za vrata za vaš dom, evo šta treba da znate o njima:

Stilska vrata mogu se kupiti iz različitih gotovih opcija na tržištu ili se mogu napraviti po narudžbi. U zavisnosti od materijala za proizvodnju, evo nekoliko tipičnih vrsta vrata koje možete izabrati:

vrata

foto:unsplash.com

Vrata od drveta 

Ova vrata su lako dostupna na lokalnim tržištima ili se mogu napraviti uz pomoć stolara. Drvena vrata idealna su za spoljašnjost ili glavna vrata, jer su čvršća od bilo kog drugog materijala.

Staklena vrata

Staklena vrata obično se postavljaju sa zadnje strane kuće, jer pružaju nesmetan pogled na dvorište ili baštu. To su obično teža i skuplja od ostalih vrata.

Čelična vrata

Čelična vrata su savršena zamena za drvena vrata. Čelična vrata su dugotrajna, zahtevaju minimalno održavanje i dostupna su u prelepim nijansama.

PVC vrata

Prednosti PVC vrata su ta što su otporna na termite, izdržljiva, antikorozivna, lagana i otporna na vlagu u poređenju sa drugim materijalima. Takođe ih je lakše instalirati.

vrata

foto:unsplash.com

Različite vrste dizajnerskih sobnih vrata

Uokvirena i obložena vrata

Ova vrsta vrata obično su izrađena od drveta, ali je zaslon izrađen od drveta, šperploče ili lesonita itd. Ova vrata se mogu izraditi sa ukrasnim dizajnom, prema željama.

Francuska vrata

Francuska vrata imaju okvire od prozirnih ploča i okružena prozirnim materijalom ili staklom. Često su stilizovani na različite načine sa namerom da maksimiziraju svetlost u sobi. Takva vrata imaju dva vrata okačena na šarke koja se okreću jedna prema drugoj. Francuska vrata su idealna za muzičke sobe, dnevne sobe, glavne spavaće sobe itd.

Preklopna vrata

Preklopna vrata obično se koriste u ormarima, vešerajima i drugim vrstama malih prostora, jer su savršena za kompaktne prostore, poput kuhinjskih pregrada. Takva vrata se preklapaju na različite strane i ponekad rade kao savršena, nesmetana, nevidljiva pregrada između prostora.

Pre nego što odaberete vrata, odlučite se za njihovo postavljanje i da li želite da se vrata otvaraju prema unutra ili prema van. Idealno bi bilo da se sobna vrata uvek otvaraju u sobu, a ne napolje, jer će to ometati kretanje, kad god se vrata otvore. Glavna vrata kuće treba da budu postavljena tako da posetioci mogu da vide ulaz u dom. Izaberite čvrst materijal za glavna vrata i kapiju jer će ih to činiti sigurnijim. Postavite vrata i prozore na takav način da omogućavaju unakrsnu ventilaciju u kući. Za to morate osigurati da su okvir i šarke visokokvalitetni.

vrata

foto:unsplash.com

Moderne ideje za dizajn vrata za 2021

Nova boja je divna opcija ako ne želite da se odlučite za nova drvena vrata. To je najlakši, najbrži i najjeftiniji način da osvežite vrata. Takođe možete eksperimentisati sa bojom i geometrijskim oblicima. Možete koristiti obrasce kako biste dizajn vrata učinili zanimljivijim. Odlučite se za lepe dizajne u šablonima za ukrašavanje vaših vrata, ako ne želite umetnost ili slikanje. Izaberite dizajn i pomoću matrice ga obojite u sredini vrata. Mogli biste da odlučite da uopšte ne ističete svoja vrata. Ako želite da nosite određeni dizajn duž vašeg zida, mogli biste se pretvarati da vrata ne postoje i obojiti ih kao da bi bilo, da u tom zidu nije bilo otvora.Isprobajte razne vrste ukrasa kako biste ulepšali svoja vrata. Na primer, obložena vrata ukrašena raznim lajsnama uvek izgledaju elegantno i bogato.

 

2024. Sva prava zadržana. Imovina.rs
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.