Najnoviji trendovi

Projekat preuređenja škole u apartmane za izdavanje

04. Dec 2023 610

Godine 2019, Džesi Vig, Adam Koluči i Dan Španovič kupili su napuštenu srednju školu u Homestedu u Pennslivaniji. Trio je kupio Bowtie High za 100.000 dolara i pretvorio ga u stambenu zgradu sa 31 stambenom jedinicom. Tokom renoviranja Bowtie High još jedna zgrada prekoputa je bila na prodaju, tako da su partneri uskočili u drugi zajednički poduhvat i kupili školu Schwab za 90.000 dolara u oktobru 2020. „Moji partneri i ja zaista uživamo u pretvaranju ovih zgrada iz ničega u nešto“, rekao je Španović. „Schwab je bila zgrada koju je mnogo ljudi u zajednici pogledalo i zaključilo da se to jednostavno ne može uraditi. Taj izazov je ono što pokreće moje partnere i mene.”

Pre nego što je trojac kupio zgradu, to je bila škola za ručnu obuku nazvana po Čarlsu M. Švabu, američkom magnatu čelika rođenom i odraslom u Pensilvaniji. Strukovna škola Schwab zatvorena je 1980. godine, a zgrada je od tada napuštena i devastirana, navodi Pittsburgh Post-Gazette.

renoviranje

Trojac je započeo renoviranje zgrade u aprilu 2022. Španović kaže da je škola bila u mnogo gorem stanju od Bowtie High. Projekat je trajao 18 meseci. „Kada smo prvi put ušli u zgradu, na prvom spratu je raslo drveće, a voda je curila sa poslednjeg sprata“, kaže Španović. Renoviranje je uključivalo promenu svih prozora i pretvaranje poslednjeg sprata zgrade — fiskulturne tag heuer replica sale i sale škole — u osam dvosobnih stanova. Vig, Koluči i Španović su ušli u projekat sa budžetom od 3,2 miliona dolara i, na kraju, potrošili oko 4,5 miliona dolara na renoviranje škole. Taj iznos uključuje hipoteku od 3,25 miliona dolara i 1,25 miliona dolara sopstvenog novca trija. Od toga su uspeli da zarade 5.000 dolara prodajom starog kamioneta koji su pronašli u podrumu napuštene zgrade.

Posle više od godinu dana rada, preuređena škola sada je zgrada od 33 stana sa pet dvosobnih i 28 jednosobnih jedinica. Zakup u zgradi se kreće od 950 do 1.450 dolara za jednu spavaću sobu i 1.550 do 1.950 dolara za dvosobne stanove.

Od proleća su počelo izdavanje a zgrada je popunjena 85 odsto i donosi profit, kaže Španović. Pošto su Bowtie High i Schvab škola prekoputa, dve su sestrinske zgrade. Stanari mogu da iskoriste pogodnosti u oba prostora, koji uključuju garažu na dva sprata, krovnu terasu, košarkaško igralište i teretanu.

renoviranje

Pošto je njihov drugi zajednički projekat sada završen, Španović kaže da trenutno nema planova da trio preuzme još jedan. „Za sada, bend je u nekoj vrsti pauze“, kaže on. "Nešto će se dogoditi, samo ne znamo kada." Vig je od tada kupio drugu školu u Homesteadu, a Španović je uradio isto u drugom delu države. Španović i Koluči su zajedno kupili bivšu pivaru i razmatraju pretvaranje prostora u stanove. „Najbolji deo ovoga posla je vraćanje ovih starih zgrada u život“, kaže Španović.

„Osećaj koji imate kada uđete u neku zgradu, znajući kako je ranije izgledalo i znajući da su mnogi rekli da replica patek philippe to jednostavno ne može da se uradi, i kada vidite život u zgradi... To je najbolji osećaj na svetu.”

2024. Sva prava zadržana. Imovina.rs
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.