Najnoviji trendovi

Poslovna predviđanja za 2022. godinu

29. Dec 2021 1.875

Pandemija nam je bacila mnoge izazove na put. Mnogi od nas su bili primorani da promene način poslovanja. Nije izmišljeno krucijalno ništa novo. Međutim, bili smo primorani da koristimo, menjamo i prilagođavamo se postojećim tehnologijama i poslovnim procesima brže nego što smo ikada morali da radimo u prošlosti. Štaviše, rukovodstvo je shvatilo da dugoročni strateški planovi moraju biti ostavljeni po strani i zamenjeni trenutnim odlukama kako bi se održalo korak sa izazovnim poslovnim okruženjem. Imajući to na umu, evo pet predviđanja i trendova za 2022.

1. Kupci su pametniji nego ikad.

Prvo predviđanje za 2022. su jako slična sa onima od prošle ili pretpošle godine. Svake godine kupci postaju svesniji kako izgleda odlična usluga za korisnike. Obučavaju ih kompanije kao što su Amazon, Netflix, Ikea i drugi kultni brendovi koji teže da pruže što boje korisničko iskustvo. Nije bitno kojim se poslom bavite, koliko je veliki ili mali vaš biznis, vaši kupci vas više ne upoređuju samo sa konkurencijom, već umesto toga sa najboljom uslugom koju su ikada dobili od bilo kog brenda.

trendovi 2022

2. B2C očekivanja počinju da postaju B2B očekivanja

Prateći prvo predviđanje, kupci u B2B svetu počinju da očekuju neke od istih nivoa usluge i korisničkog iskustva koje dobijaju od svojih omiljenih maloprodajnih brendova. Kao primer se uzima jedan klijent u zdravstvenoj industriji koji je uporedio loše iskustvo isporuke koje je imao sa mašinom za snimanje od pola miliona dolara sa savršenim iskustvom koje je imao sa Amazonom koji je isporučio toalet papir.

3. Pogodnosti izdvajaju od konkurencije

Pandemija je ubrzala usvajanje pogodnosti jer su kompanije povećale opcije uključujući isporuku, poboljšana samouslužna rešenja i bolje korišćenje tehnologije. To je jednostavno. Pobediće kompanija sa kojom je lakše poslovati.

4. Opcije samoposluživanja su sve važnije.

Studija o istraživanju iskustava kupaca iz 2021. otkrila je da se 41% američkih potrošača kojima je potrebna pomoć sada okreće digitalnom samouslužnom rešenju u odnosu na tradicionalnu telefonsku podršku. Kompanije moraju da razumeju da kupci žele brze odgovore na svoje probleme i pitanja i da su spremni da se odreknu tradicionalne telefonske podrške ako postoji jednostavnije rešenje. Taj procenat će rasti, posebno pošto kompanije koje razmišljaju o budućnosti pružaju lakšu, intuitivniju digitalnu pomoć.

trendovi 2022

5. Konverzacijska veštačka inteligencija nastavlja da se poboljšava.

U filmu Artura C. Klarka 2001: Odiseja u svemiru kompjuter, HAL, mogao je da priča i donosi odluke. U to vreme, to je bila naučna fantastika. Danas je to realnost. Neka od naprednijih konverzacijskih AI rešenja postaju toliko dobra da se u nekim slučajevima gotovo ne razlikuju od interakcije između ljudi. A evo razloga zašto je to predviđanje za 2022: jeftinije je nego ikad. Konverzacijske AI aplikacije su sada na dohvat ruke manjim preduzećima. Dakle, ne samo da će se konverzacijski AI poboljšati, već će biti i uobičajeniji.

foto:pixabay.com

2024. Sva prava zadržana. Imovina.rs
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.