Najnoviji trendovi

Novi trendovi i tehnologije na tržištu stanova u 2021. godini

10. May 2021 1.069

Kako se godina bližila kraju i COVID-19 uzimao danak čitavoj ekonomiji, možda se pitate kako je to uticalo na tržište stanova i šta nova godina sprema za ovu industriju. Pa, tržište stambenog prostora ostalo je snažno, iako je poprimilo neke drugačije trendove nego prethodnih godina. Bez obzira da li ste agent za prodaju nekretnina, želite da kupite ili želite da prodate, novi trendovi mogu vam pomoći da postignete svoje ciljeve na tržištu stanova tako što će biti pouzdan izvor promena i pomoći vam da donesete bolje odluke.

Evo nekih od najvećih novih trendova i tehnologija za tržište stanova koje biste trebali znati 2021. godine.

Cene za kuću rastu

Počnimo sa cenama za kuće! U poslednjih nekoliko godina cene kuća rastu i ovaj trend će se verovatno nastaviti 2021. Sve u svemu, podaci pokazuju povećanje cena kuća tokom poslednjih 40 godina. Iako je trenutna srednja vrednost kuće jedna od najviših u istoriji, stopa rasta je jedna od najsporijih (oko 3%). 

Niska ponuda stanova

Zbog COVID-19, bilo je više potražnje nego ponude kada je reč o tržištu stanova. Predviđa se da će zalihe ostati na niskom nivou do kraja 2020. i tokom većeg dela 2021. To će prouzrokovati kontinuirani rast cena.

Niske stope kredita

U 2020. godini stope kredita dostižu rekordno niske nivoe.  Ekonomisti veruju da će ove stope ostati na niskom nivou dok se ekonomija ne oporavi, a kad će to biti još nije izvesno.

novi trendovi

foto:pixabay.com

Virtuelna stvarnost

Jedan od najvećih trendova u tehnologiji nekretnina je virtuelna stvarnost (VR). Jedan od razloga zašto je popularnost VR porasla jeste zbog COVID-19, kada su obilasci nekretnina skoro bili nemogući. Od tada, pogodnost i lakoća upotrebe VR-a u nekretninama učinili su je popularnijom i njena upotreba će se povećavati u 2021. Šta je zapravo virtuelna stvarnost? VR se odnosi na računarski generisanu simulaciju. U okviru simulacije korisnici mogu istraživati i komunicirati u veštačkom 3D okruženju.To je način za agente za prodaju nekretnina da omogućavaju stvaranje neverovatnih 3D kućnih tura.  Agenti, brokeri i građevinari mogu da ih koriste da pokažu različite ideje za određene prostore koje kupci mogu da sami uređuju.

Aplikacije za pametne telefone

Omogućava kupcima pristup informacijama u bilo kom trenutku, olakšava se saradnju između kupca i agencije za nekretnina, olakšava poslovanje, štedi vreme i  resurse.

 

2024. Sva prava zadržana. Imovina.rs
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.