Najnoviji trendovi

Nova Burberry radnja u Parizu

20. Sep 2022 895

Modni brend Burberry je otvorio prodavnicu u Rue Saint-Honore u Parizu – prvu samostojeću prodavnicu u regionu koja predstavlja Burberry-jev novi globalni koncept dizajna. Smeštena u srcu luksuznog dizajnerskog okruga, ovo otvaranje nastavlja bogatu i slavnu istoriju Burberry-ja sa francuskom prestonicom – destinacijom u kojoj je osnivač, Thomas Bauberry, otvorio svoju prvu međunarodnu prodavnicu 1909. Sada više od 100 godina kasnije, nova vodeća prodavnica nudi priliku da u potpunosti doživite britanski luksuzni brend u jedinstvenom prostoru koji povezuje prošlost, sadašnjost i budućnost Burberry-ja.

burberry paris

Dizajnirana u saradnji sa renomiranim arhitektom Vincenzom de Cotiisom, prodavnica na tri sprata sadrži prepoznatljive motive koji su stilski reinterpretirani i luksuzno realizovani. Uzimajući inspiraciju iz evolucije prepoznatljivog Burberry motiva, koncept uparuje preslikane plafone sa metalnim mrežama koje se ukrštaju i podove popločanim šahovskim pločama, od kojih svaki odražava jedan drugog i stvara osećaj otvorenosti. Osnovne boje motiva– bež, crna, bela i crvena – takođe se provlače u celoj prodavnici u raznim teksturama, od betona i keramike do završnih obrada visokog sjaja, suprotstavljajući brutalističke elemente sa luksuznim materijalima kako bi se stvorio izrazito moderan osećaj .

burberry paris

PRIZEMLJE

Prodavnica Rue Saint-Honore je dizajnirana kao čist i svetao prostor koji deluje kao osvetljavajuća pozadina u stilu galerije za Burberry-jeve najnovije kolekcije. Sa jedinstvenom ručno oslikanom, recikliranom skulpturom od stakloplastike Vincenza de Cotiisa na ulazu, prizemlje predstavlja kompletan asortiman Burberry asesoara u staklenim vitrinama sa policama visokog sjaja.

PRVI SPRAT

Vodeći od prizemlja, staklena kutija sa plafonom sa ogledalom obavija zamršeno i jednobojno stepenište, nudeći ponovljeni odraz u celoj zgradi koja poziva na beskonačno istraživanje. Strukturisane šine za vešanje sa metalnom završnom obradom uokviruju prozore, omogućavajući svetlosti da prođe kroz izložene proizvode i poboljšavajući otvoreni dizajn koncepta prodavnice. Posvećen muškoj odeći, prvi sprat nudi asortiman iz kolekcije za pistu za proleće/leto 2022.

burberry paris

DRUGI SPRAT

Drugi sprat, posvećen ženskoj odeći, nadovezuje se na vedar, otvoren jezik donja dva sprata i slavi nasleđe istorijske gradske kuće. Sa tradicionalnim francuskim vratima i ostakljenjem u stilu Haussmannove ere, urođena otvorenost prostora je dodatno poboljšana belim teracom i kontinuiranom upotrebom elemenata u ogledalu. Uključujući prilagođeni skulpturalni nameštaj i opremu, od kojih je svaki postavljen u klastere, soba za ženske cipele integriše sedišta i opremu u prag istorijskih prozora, naglašavajući pogled na grad Pariz i integrišući staro u novo.

TREĆI SPRAT

Na trećem i poslednjem spratu se nalazi jedinstveni stan, koji ostaje najveći privatni prostor u prodavnicama u Burberry-ju širom sveta. Kao prvi te vrste koji je kreiran u okviru novog globalnog koncepta dizajna, ovaj stan nudi prilagođeno i uzvišeno luksuzno iskustvo u kući. Uključujući skulpturalno drvo i elemente od mohera, privatni prostor se gradi na jeziku bež sjaja i pločica, kontrastnih tamnog drveta i metalnih tonova kako bi se uredio prostor koji obuhvata suštinu brenda Burberri.

burberry paris

foto:burberryplc.com

2024. Sva prava zadržana. Imovina.rs
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.