Najnoviji trendovi

Najvažniji trendovi za rad od kuće ili nemojte samo poboljšati produktivnost izgledajte dobro radeći to

29. Nov 2021 1.446

Kako nam se čini da će i sledeća godina biti u duhu “nove normalnosti”, ono što će svakako biti trend i u narednim mesecima biće broj ljudi koji još uvek rade od kuće. Bez obzira da li ste samozaposleni ili ste izmešteni iz kancelarije, ulazimo u “more” onih kojima je kuća i dalje kancelarija a radni kolega dete koje gleda omiljeni crtani, kućni ljubimac ili sestra student koja je zaokupljena spremanjem ispita.

Najvažniji trendovi za rad od kuće

Bilo da spadate u protivnike ovakvog rada (ali morate) ili uživate u fleksibilnosti rada na daljinu, rolex replicas de relojes u doglednoj budućnosti, naši domovi će i dalje biti naše kancelarije. Mnogi od nas u okviru svog prostora za život traže načine da izgrade namenski kancelarijski prostor koji inspiriše produktivnost i minimizira smetnje. Taj prostor takođe mora biti dovoljno privlačan da želimo da svaki dan uđemo i sednemo za sto. Ako ste imali kućnu kancelariju pre COVID-a, verovatno je bila nagurana u prazan ugao slobodne spavaće sobe, podrumu sa malo prirodnog svetla ili za trpezarijskim stolom. Oni sa namenskim kućnim kancelarijama često su bili preduzetnici, koji nikada nisu imali korporativnu kancelariju. Ali čak i ovim kancelarijama obično su nedostajale osnovne stvari za dugoročno ili trajno rešenje.

Dakle, kako da uredimo kancelarijski prostor koji je u kući, ali funkcioniše kao da smo na poslu? Predstavljamo neke ideje za stvaranje savršeno funkcionalnog i produktivnog kućnog kancelarijskog prostora. Bilo da se radi o redizajniranju vaše trenutne kućne kancelarije ili prelasku u novi prostor, evo nekoliko stvari koje treba uzeti u obzir:

Izaberite prostor sa prirodnim svetlom

Postoji mnogo prednosti prirodnog svetla u kancelarijskim prostorima. Istraživanja su pokazala da smo smireniji, zdraviji i zadovoljniji na poslu kada smo izloženi sunčevoj svetlosti i pogledu na otvoren prostor. Kreiranje vaše kućne kancelarije u prostoriji sa puno prirodnog svetla pružiće vam iste prednosti koje biste imali u korporativnoj kancelariji.

Najvažniji trendovi za rad od kuće

Personalizujte prostor

Bez obzira da li birate nove komade ili redizajnirate one koje trenutno imate, važno je kreiranje prostora koji vas privlači i personalizuje. COVID je učinio da potreba za dubljom vezom sa onim što kupujemo bude prilično jaka jer i dalje ne znamo koliko će dugo trajati taj naš rad od kuće . Odabir predmeta koji se fokusiraju na naše zdravlje i blagostanje, ali i pokazuju naše vrednosti i stil pomoći će da uživamo u prostoru i na kraju budemo produktivniji. Birajte od lokalnog i luksuznog do minimalističkog, odvojite vreme da pronađete prave komade i boje koje vam odgovaraju. Stručnjaci predlažu nekoliko jednostavnih saveta kao što je dodavanje nove boje, zanimljivih tapeta ili ukrasnih predmeta kako biste uneli svoj individualni stil.

Najvažniji trendovi za rad od kuće

Osigurajte podršku svom zdravlju

Ne bežimo od toga da obezbedimo da naš poslovni sto bude što udobniji. Ipak, kod kuće, obično ulažemo malo truda u stvaranje ergonomski bezbedne kućne kancelarije. Na koje proizvode treba da se fokusiramo bi stvorili produktivne ali i zdrave kućne kancelarije? Prvi savet je da pronađete kvalitetnu stolicu za kućnu kancelariju. Uverite se da imate pravu kancelarijsku stolicu koja balansira i udobnost i podršku, bez obzira da li osećate probleme i tegobe od ranije ili želite da ih izbegnete. Ergonomska kancelarijska stolica će vam pružiti odgovarajuću lumbalnu i karličnu podršku koja vam je potrebna za ublažavanje stresa na mišićima leđa, podsticanje dobrog držanja, smanjenje umora i poboljšanje koncentracije. Fokusiranje na zdravlje i dobrobit dok birate nameštaj za svoju kućnu kancelariju, vredna je investicija u vas i vaše buduće blagostanje.

Nekoliko drugih bitnih proizvoda za vašu kućnu kancelariju mogu uključivati:

Podršku za držanje, kao što je oslonac za noge

Sto za sedenje i stajanje (u zavisnosti od vrste posla)

Držač za laptop

Monitor

Tastaturu i miš

Najvažniji trendovi za rad od kuće

Na kraju ali ne najmanje važno

Nemojte da se grbite nad laptopom

Postavite krivinu naslona vaše stolice na donji deo leđa da biste izbegli lumbalnu nelagodnost. Lako je raditi na laptopu nekoliko sati tokom vikenda, ali ako to radite više od 40 sati nedeljno, to može dovesti do naprezanja leđa, ramena i vrata. Ako možete, koristite postolje za spoljni monitor ili laptop (sa spoljnom tastaturom i mišem) da poduprete ekran. Kada gledate u ekran, vaša očna linija treba da bude u ravni sa adresnom trakom na vašem veb pretraživaču.

Radite na odgovarajućoj visini

Pronađite radnu visinu tako da vam laktovi prirodno padaju u ravni sa visinom vašeg stola. Ovo će uticati na bolje poravnanje zgloba, a ne pritisak na karpalni tunel.

Koristite kancelarijsku stolicu ako je moguće.

Podesive funkcije na kancelarijskoj stolici će vas spasiti od nelagodnosti u lumbalnom delu i vratu. Kada se sedi ili stoji, laktovi treba da budu pod uglom od 90 stepeni da bi zglobovi bili što je moguće ravniji.

Ne odustajte od svoje trenutne stolice

Ako nemate opciju kancelarijske stolice, postoje neki kućni predmeti koji vam mogu pomoći da se prilagodite. Stavljanje čvrstog jastuka ili čvrsto presavijenog peškira ispod zadnjice će podići kukove i povećati krivinu kičme, čineći sedenje udobnijim.

Ne dozvolite da vam stopala vise

Postavite stopala na nekoliko knjiga ili kutija ispod stola, tako da su vam butine skoro paralelne sa podom, a kukovi nešto viši od kolena. Ovo će smanjiti stres na lumbalnoj kičmi.

Pridržavajte se pravila 20/20/20

Za svakih 20 minuta provedenih gledajući u ekran računara, trebalo bi da provedete 20 sekundi gledajući nešto drugo udaljeno 20 stopa (6 metara). Ovo daje odmor vašim očnim mišićima i pomaže u smanjenju naprezanja očiju.

Nemojte da pretvarate kauč u radnu stanicu

Koliko god da je primamljivo, kauč nije optimalno mesto za rad za računarom tokom celog dana. Iako može biti udobno, držanje nogu ili celog tela u vertikalnom položaju može dovesti do ukočenosti mišića i nelagodnosti.

Ne preskačite ručak i pobrinite se da ostanete hidrirani

Lako je grickati tokom dana umesto da jedete kao u kancelariji. Pravljenje obroka i održavanje hidratacije daje vam priliku da ustanete, šetate okolo i pustite oči da se odmore od ekrana računara.

Obavezno ustanite i hodajte okolo 

Cilj je da napravite što više koraka tokom dana, čak i ako ste kod kuće umesto u kancelariji.

foto:pixabay.com

2024. Sva prava zadržana. Imovina.rs
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.