Najnoviji trendovi

Kako postaviti i ukrasiti novogodišnji sto

25. Dec 2023 662

Ukusno postavljen sto je u stanju da stvori nezaboravnu atmosferu, čineći veče još prijatnijim. Ponestaje vam ideja kako da postavite i ukrasite novogodišnji sto? Nema problema, mi ćemo vam ih dati!

Cilj je da dnevnu sobu učinimo prijatnim ambijentom, fino ukrašenim tematskim simbolima, ali je pre svega neophodno da stolu damo svež i prefinjen izgled, kako bi bio spreman da da prostor jelima koje ćemo pripremati, ali takođe da se gosti osećaju uronjeno u prazničnu atmosferu.

dekoracija stola za novu godinu

Ako se pitate kako da postavite i ukrasite novogodišnju trpezu, a da pritom ne potrošite bogatstvo, daćemo vam nekoliko saveta koji će vam pomoći da napravite savršeni sto! Jedna od najvažnijih stvari je da ukrasa na novogodišnjoj trpezi nikada ne bude previše, da se ne bi pretvorila u kič. Koje su najbolje boje za novogodišnju dekoraciju stola? Izaberite boje koje odgovaraju vašem novogodišnjem stolu ne samo na osnovu određene teme, već iu kombinaciji sa vrstom zabave. Organizujete li novogodišnju večeru sa prijateljima ili porodicom? Koliko će gostiju biti?

Uglavnom, boje pogodne za doček Nove godine su zlatna, srebrna, crna, ali se apsolutno preporučuje i božićna crvena. Sa belom nikada ne možete pogrešiti, ali treba da bude obogaćena okolnim elementima. Elegantan sto u zlatnoj i srebrnoj boji izgleda ne samo glamurozno već i veoma prefinjeno. Crvena je boja zimskih praznika i savršena je za novogodišnju trpezu. Kombinujte je sa belom ili slonovaćom za klasični efekat, ili sa antracit sivom za moderniji i elegantniji izgled.

dekoracija stola za novu godinu

Stvaranje praznične i šik atmosfere nikada nije bilo lakše. Naravno, svaki praznični sto se zasniva na nekoliko elemenata – stolnjaku, salveti, posuđu i ukrasima. Nije neophodno koristiti skupe komade da biste napravili prelepu stonu sliku. Važno je kombinovati prave boje i ne preterivati sa ukrasnim predmetima. Izaberite neutralan ili jednobojni stolnjak ako planirate da koristite veliki broj novogodišnjih ukrasa i obrnuto, možete se opredeliti za stolnjak bogatog dezena ili sa ekstravagantnom šarom. Osim najočiglednijih izbora, kao što je cveće, novogodišnje ukrase možete koristiti za srednji deo na stolu. Bilo da su ručno ukrašene, svetlucave ili providne, kugle se mogu elegantno kombinovati sa malim svećama ili poređati na nadstolnjaku koja se proteže duž stola.

Da bi doček Nove godine bio još radosniji, moguće je naduvati nekoliko balona helijumom, a zatim ih pričvrstiti trakom u sredini stola. Ova brza i laka ideja će pomoći da vaša večera bude mnogo veselija. Boje balona birajte po svom ukusu iu kombinaciji sa elementima dekoracije.

dekoracija stola za novu godinu

Nikada ne možete pogrešiti sa kompletom klasičnih belih tanjira. Dodajte čaše za vodu i čaše za šampanjac. Dovršite podešavanje sa nekoliko pozlaćenih papirnih gedžeta i sto je spreman uz minimalan napor. Ako znate broj gostiju, možete kreirati personalizovane kartice za mesta, napisati rečenicu da poželite sreću svojim prijateljima i rođacima.

dekoracija stola za novu godinu

Najbolje je ako imate poseban sto za decu. Pokrijte sto stolnjakom od belog papira i u centar stavite markere, olovke i bojice kako bi mališani mogli da crtaju ono što ih raduju ili čak da žvrljaju, dok će stariji moći da dočaraju svoje želje za budućnost i za godinu koja dolazi.

2024. Sva prava zadržana. Imovina.rs
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.