Najnoviji trendovi

Google kupio zgradu u Londonu za 1 milijardu dolara

Čekajući završetak sedišta u Velikoj Britaniji koji je u velikoj meri odložen, kompanija Google je početkom godine kupila živopisni kancelarijski prostor u Londonu za milijardu dolara.

Internet gigant je preuzeo celu zgradu Central St. Giles, u kojoj već zauzima nekoliko spratova, u londonskom Vest Endu. „Naše ulaganje u ovaj upečatljiv razvoj koji je dizajnirao Renzo Piano predstavlja naše kontinuirano poverenje u kancelariju kao mesto za ličnu saradnju i povezivanje“, rekao je Ronan Haris, potpredsednik i generalni direktor Google-a u Velikoj Britaniji i Irskoj, u postu na blogu. Google planira da obnovi kancelariju u narednih nekoliko godina, rekao je Haris, dodajući da će postojati prostori za saradnju, timske jedinice i pokriveni radni prostori na otvorenom.

google london

Firma sa sedištem u Mountain Viev-u zapošljava 6.400 zaposlenih u Velikoj Britaniji i obavezala da će u narednim godinama imati dovoljno kancelarijskog prostora u Velikoj Britaniji za 10.000. Novo sedište u Velikoj Britaniji, koje se nalazi na parceli iza železničke stanice Kings Kros, još uvek je u izgradnji. Zgradu su dizajnirali prestižni Heathervick Studios i Bjarke Ingels Group koji su radili i na dizajnu Googlovog sedišta u Kaliforniji. Projektovana je više u dužinu nego u visinu (300 metara duga, 11 spratova visoka) i u njoj će radna mesta imati 4.500 zaposlenih. Planovi prikazuju bazen od 25 metara, stazu za trčanje na krovu od 200 metara i veliku sportsku dvoranu sa pogledom na London. Pored svih benefita i pratećih sadržaja u ovoj zgradi od oko 60.000 m2 nalaziće se najsavremeniji radni prostor.

google london

Na prvom i drugom spratu biće Event centar, a u prizemlju četiri manja prostora za događaje. Ovi prostori, zajedno sa foajeima, pred-funkcionalnim prostorima i prostorima za podršku, svi su povezani stepenicama i liftom tako da mogu da rade nezavisno ili zajedno.

google london

Međutim, rzavršetak radova je u velikom zaostatku. Početni plan je bio da zgrada bude završena 2016. godine, pa je 2018. godine dok se sada kao kraj radova pominje 2023/24. Početni budžet od milijardu funti (1,2 milijarde dolara) koje je izradio Allford Hall Monaghan Morris navodno je odbacio suosnivač Google Lari Pejdž jer su bili „previše dosadni“. Ostale Google zgrade u naselju Kings Kros su u različitim fazama završetka. Google na kraju očekuje da će zaposliti oko 7.000 ljudi u toj oblasti.

 

foto:google.com

2023. Sva prava zadržana. Imovina.rs
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.