Najnoviji trendovi

5 trendova u industriji brze hrane za 2022. godinu

19. Nov 2021 1.882

Poslednje dve godine su svakako promenile sliku poslovanja u industriji hrane. Pandemija COVID-19 primorala je mnoge kompanije da preoblikuju svoje formate, podese menije i ubrzaju koncepte koji su polako bili u usponu u poslednjoj deceniji. Kako se fokus pomera na 2022. godinu, neki od trendova iz prethodne godine će nastaviti da rastu i podstiču nove inovacije. Od isporuke do programa lojalnosti, evo nekih od trendova u industriji brze hrane koje možemo očekivati sledeće godine i u našoj zemlji.

1. Dodavanje ili usavršavanje dostave na kućnu adresu

Ovo zapravo nije novi trend. Mnogi restorani brze hrane, kao i tradicionalni restorani počeli su da primenjuju isporuku pre-COVD-a kako bi zadovoljili rastuću potražnju kupaca. Uprkos ne malim provizijama, usluge trećih strana kao što su Glovo, Wolt i drugih bile su tipično rešenje jer su povećale dostupnost ka korisnicima a pritom eliminisali glavobolje oko sopstvene dostave. Studija DoorDash-a kompanije za dostavu koja je prisutna u Americi, Kanadi, Australiji, Japanu i Nemačkoj iz juna 2021. pokazala je da 43% korisnika preferira usluge dostave u kući. Prema studiji, 39% korisnika misli da su direktni kanali lakši za korišćenje, a 30% voli naručivanja direktno iz aplikacije ili sajta restorana. Dok aplikacije trećih strana uklanjaju određeni stres za poslovanje, interna usluga uklanja visoke provizije i omogućava vam da zadržite nivo brendiranja i uticaja na vozače i vozila. Da li se opcije treće strane ukidaju uskoro? Nimalo, ali trend uvođenja sopstvene dostave koju su započeli veliki trgovinski lanci ranijih godina očekuje se i u drugim granama najviše ugostiteljske industrije. Preporuka za vlasnike je da se postaraju da u narednoj godini povedu računa o svom web sajtu i poboljšanjima koji će pomoći lakšem korišćenju za korisnike.

brza hrana

2. Pridruživanje ili ulaganje u kuhinje duhova ( Ghost Kitchens )

Uspon “kuhinja duhova” u svetu nastaviće da bude jedan od glavnih trendova i u 2022. godini. Takođe poznate kao kuhinje van lokala, ova tip kuhinje pomaže lancima restorana ili brze hrane da spremaju narudžbine za isporuku i spremaju ih sa jedinstvene lokacije. Ovi objekti pomažu da se smanje troškove za dodatnu opremu, dodatni prostor i zapošljavanje dodatnog osoblja u svakom od objekata koje poseduju.

3. Implementacija posebnih mesta za preuzimanje ili drive-thru mesta

Verovatno ste primetili da su veliki igrači poput McDonald'sa i KFC-a još od ranije u okviru svojih objekata dodali ova mesta. Ovaj trend će samo rasti u 2022. i u drugim objektima brze hrane, a dobra vest je da ne zahteva velike promene. Potrebno je da se zakupi jedno ili nekoliko parking mesta, dodaju oznake i izmeniti lokacija za preuzimanje. Modifikacija vaših digitalnih platformi će verovatno zahtevati najviše vremena i budžeta. Sve ovo je potrebno da bi se osiguralo da kupac ima besprekorno iskustvo od porudžbine do preuzimanja. Ako vaš restoran ima aplikaciju sa mobilnom naručivanjem, svakako treba da uključite opciju prijavljivanja kako bi vas kupci mogli obavestiti kada stignu. Ovo može omogućiti korisnicima da unesu broj prostora ili podatke o vozilu kako bi se osiguralo da prava narudžba stigne do pravog automobila.

brza hrana

4. Unapređenje ili uspostavljanje programa lojalnosti

Ovo bi moglo da važi za sve tipove restorana, ali objekti brze hrane bi mogli imati najviše koristi od poboljšanja ili uključivanja programa lojalnosti za 2022. Tokom poslednje decenije ili više, maloprodajna i turistička industrija su ovo učinile održivim rešenje koje pomaže u povećanju prihoda, održavanju brenda i podsticanju rasta. Više preduzeća brze hrane je zaista krenulo sa ovim konceptom kreiranjem aplikacija za lojalnost i specijalnih programa za članstvo. To se možete uradite dodavanjem popusta ili besplatnu stavku menija kada klijent dostigne određenju potrošnju ili određeni broj poena ili poseta. Ako se odlučite za ovaj model, razmislite o ponudi sniženih ili besplatnih artikala tokom određenog dana u nedelji. Na primer, ako ste pekara, možete nagraditi korisnike aplikacije tako što ćete im dati 50% popusta na pecivo svakog petka ili besplatni proizvod na njihov rođendan.

brza hrana

5. Online plaćanje na sajtu

Dodavanju mogućnosti plaćanja na sajtu je trend koji će nastaviti da raste sledeće godine. Naravno, ovaj trend nije tako nov. U stvari, neka mesta uključivala su opcije plaćanja putem mobilnog telefona. Međutim, sa konceptima kao što su isporuka i posebna mesta za preuzimanje rešenja za brzo plaćanje su sledeći korak u evoluciji. Ako restoranu brze hrane nedostaje mobilno plaćanje preporuke su da se napravi istraživanje koji je najbolji način da se implementira sistem.

foto:pixabay.com

2024. Sva prava zadržana. Imovina.rs
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.