Lifestyle

Tri brzorastuće sobne biljke

Sve ove biljke su široko dostupne, prilično jednostavne za negu i dostići će impresivnu veličinu za vrlo kratko vreme . Ako želite da napravite mirnu atmosferu sa sobnim biljkama, a strpljenje nije jedna od vaših vrlina, onda su ove brzorastuće sobne biljke idealne za vas.

brzorastuce biljke

Zlatni puzavac

Zlatna puzavica je fantastična sobna biljka jer je praktično neuništiva. Može da preživi u uslovima veoma slabog osvetljenja i oprašta ako ga s vremena na vreme zaboravite zaliti. Veoma brzo raste, pa je dobio nadimak Đavolji bršljan. Može da naraste do dva metra za samo nekoliko meseci. Možete ga uzgajati i u vodi i u zemljištu. Ako imate šarenu zlatnu puzavicu, biće joj potrebno više svetla u poređenju sa onim sa potpuno zelenim listovima.

brzorastuce biljke

Fikus

Ako tražite dostojanstvenu sobnu biljku nalik drvetu koja će svojim izgledom stvarati atmosferu u prostoru, fikus je odličan izbor. U zatvorenom prostoru, može narasti do impresivne visine. Preferira jarko, indirektno svetlo i zahteva vlažno zemljište tokom letnje sezone. Veliki listovi će vremenom postati prašnjavi, pa ne zaboravite da ih s vremena na vreme obrišete vlažnom krpom kako biste povećali količinu svetlosti koju prima. Sok može izazvati blagu iritaciju kože, pa treba biti oprezan pri rukovanju ovom biljkom.

brzorastuce biljke

Filodendron

Ove brzorastuće sobne biljke su poreklom iz tropske Amerike i apsolutno vole toplo i udobno unutrašnje okruženje. Zahteva srednje indirektno svetlo, ali može tolerisati slabo osvetljenje neko vreme. Zalivajte tek kada se gornjih 3-5 cm zemlje osuši.

2023. Sva prava zadržana. Imovina.rs
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.