Lifestyle

Trendovi za kuhinje u 2022.godini

12. Feb 2022 1.891

Ako planirate novu kuhinju u narednoj godini, na pravo ste mestu. Najnoviji kuhinjski trendovi su mnogo više od standardnog belog prostora. Prepun praktičnih, prelepih materijala u predivnim bojama, dostupan izbor ovih dana je gotovo beskrajan i osigurava da postoji nešto što će odgovarati svima. U protekle dve godine koristimo svoje domove mnogo više nego obično, i smatrajući se srcem doma, kuhinje su morale da se prilagode još više nego ranije da postanu multifunkcionalni prostori, od prostora za pripremu i kuvanje hrane, do trpezarije i dnevne sobe, pa čak i kućne kancelarije.

Koji su trendovi u kuhinji 2022.

Ako nameravate da saznate kako da planirate kuhinju, postoji mnogo elemenata na koje treba obratiti pažnju. Od odabira pravog rasporeda koji će odgovarati vašim potrebama do istraživanja najboljih uređaja i radnih ploča kako biste stvorili prostor koji volite. Trendove u kuhinji je takođe važno imati na umu, posebno kada je u pitanju dodavanje vrednosti za prodaju. Prilična je greška potrošiti bogatstvo na neobičnu kuhinju koja se možda neće svideti drugima, posebno ako planirate da prodate nekretninu za nekoliko godina. Odabir izgleda koji ima univerzalnu privlačnost će privući, a ne odbiti potencijalne kupce. Po rečima stručnjaka dizajn kuhinje može biti toliko zabavan kada odvojite vreme da dizajnirate… umesto da samo ispunite prostor. Dakle, bez obzira da li tačno znate šta želite ili ako ste još uvek neodlučni i potrebna vam je inspiracija, čitajte dalje da biste otkrili šta može da vam pomogne da kreirate kuhinju koja je u trendu i prava za vas dugi niz godina.

Koriščenje boja

Kuhinjski elementi bez ručki ili klasični sa ručkama mogu biti u širokom spektru boja. Praktični elementi sa mat vratima sa završnom obradom protiv otisaka prstiju u smelijim bojama su nešto što postaje sve veći trend. U skladu i sa drugim trendovima u enterijeru, plava i zelena su veoma popularne boje.

kuhinje

Pametno skladištenje

Skladištenje je ključno, naročito u kuhinjama u kojima nam je potrebno toliko 'stvari', od sastojaka do opreme za kuvanje. Dobro postavljeni, skriveni delovi za odlaganje u kuhinji su spas za estetiku naših kuhinja. Prilikom planiranja bilo kakvog uspešnog rasporeda, razmišljanje o dovoljno prostora da se nered ne bi mogao videti je ključno. Fokusirajte se na praktične stvari kao što su velika skladišta lakog pristupa ili fioke za tiganje na kuhinjskim ostrvima.

kuhinje

Drveni pod

Kao vodeći trend za pod je drvo, bilo parket, laminat ili vinil, i dalje je veoma popularan. Efekat drveta je opcija koja se lako čisti i održava. Parket položen u riblju kost je odličan kuhinja otvorenog plana u koje ulazi puno prirodnog svetla jer unosi osećaj topline i teksture u prostor. Trendovi podnih obloga su različitii. Održive opcije su takođe veoma značajne za današnje potrošače jer ekološki podovi kao što su FSC sertifikovano drvo, pluta i linoleum, postaju sve dostupniji. Ako im se predoče dva slična izbora, ljudi imaju tendenciju da uvek izaberu onaj koji ima manji uticaj na životnu sredinu.

kuhinje

Savremene ručice

Čini se da obraćamo puno pažnje i na ručke na kuhinjskim elementima. Vrata elemenata sa savremenom nazubljenom crnom ili mesinganom ručkom su uvek popularna. Topliji metalik ručice su odlični za udruživanje sa plavim ili zelenim elementima.

kuhinje

Elegantne mermerne površine

Mermer je tako svestran materijal koji odgovara i tradicionalnim i savremenim kuhinjama. Zbog toga što je prirodna, svaka ploča će imati jedinstvenu žilu, iznenadićete se koliko šare i boje mogu da variraju. Pravi mermer je veoma skup ali postoji veliki broj univer ploča koje imitiraju različite tipove mermera, tako da i oni sa manjim budžetom mogu priuštiti sebi luksuz ”mermernih” kuhinja.

kuhinje

Kompaktan dizajn

Bilo da se radi o uskom, kvadratnom ili izlomljenom prostoru kompaktne kuhinje su od pomoći. Pravljenje niza ormara duž jednog zida je odličan način da se pojednostavi i otvori prostor. Visoke zidne jedinice su posebno pogodne za uske kuhinje. Ne bojte se da napravite kuhinjsko ostrvo ali pokušajte da ukupne dimenzije ne budu prevelike, jer to može ograničiti kretanje po kuhinji. Odabir otvorenog ostrva omogućiće pristup svim područjima i pružiti dodatne mogućnosti. Područje ispod radne ploče ostrva može ponuditi dovoljno prostora za odlaganje u kuhinji.

kuhinje

Dvobojne kuhinje

Trend kombinovanja dve boje u kuhinjskim elementima je u porastu. To je sjajan pristup estetici i može promeniti ceo osećaj prostora. Odlučite se za duboke, tamne jedinice i kontrast sa svetlijim nijansama na drugim mestima kako biste dodali dubinu i karakter prostoru. Od ormara do radnih ploča, daje vam slobodu da istražite različite ideje boja kuhinjskih elemenata.

kuhinje

foto:Brent Darby/Future Plc,Harvey Jones,Carpetright,Mereway Kitchens,Iconic Lights,Kitchen Makers,Optiplan Kitchens

2024. Sva prava zadržana. Imovina.rs
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.